BU MÜZE TÜRKİYE GENELİNDE SES GETİRECEK

 

Gölcük Belediyesi’nin kent turizmine kazandırdığı Değirmendere Yalı Evleri projesi içinde yer alan Seramik Müzesini Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş gezerek eserleri tek tek inceledi. Başkan Ellibeş yaptığı açıklamada, “Bu müzelerin kültür, sanat turizmine ülke genelinde büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerle ilçemiz sanat alanında büyük ilerleme kazanıyor. Bu projelerden bir tanesi de geçtiğimiz aylarda tamamlanarak hizmete açılan Yalı Evleri Projesi oldu. Değirmendere’de tarihi dokuya uygun olarak yapılan, Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylanış 12 tescilli evden oluşan Yalı Evleri Projesi’nde, restoran ve kafe hizmetinin yanında iki binada da müzeler hizmet verecek. Bir bina da Seramik Müzesi diğer bir bina da ise Ahşap Heykel Müzesi yer alacak ve ilçemiz sanatına ve turizmine katkı sunacak.

KÜLTÜR VE TURİZMİMİZE DEĞER KATACAK

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Seramik Müzesinde bulunan bütün eserleri tek tek inceleyerek şu ifadeleri kullandı. Başkan Ellibeş; “Gölcük’te gerçekleştirdiğimiz Ulusal ve Uluslararası sempozyumlarda yurt dışından ve yurt İçinden birçok sanatçı ağırladık. Sanatçılarımızın yapmış olduğu eserleri halkımıza sergileyeceğimiz bir alanımız ne yazık ki yoktu. Bizlerde Yalı Evleri Projesini planlarken iki adet binanın müze olmasını kararlaştırdık. Seramik Sempozyumu ve Ağaç Heykel Sempozyumunda yapılan eserler burada vatandaşlarımızın ziyaretine sunuldu. Burada sergilenen eserlerin birçoğunun hikâyesini bilen biri olarak ilçemizin kültür ve sanat turizmine ülke genelinde büyük değer katan bu projeleri hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Tüm vatandaşlarımızı müzelerimizi ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

MÜZEDE 400’E YAKIN ESER BULUNUYOR

Seramik Müzesi Binası 3 kattan ve odalardan oluşuyor. Müzede 2011 yılında başlayan ve aralıksız süren Gölcük Belediyesi Seramik Sempozyumu’nda yer almış 69 yerli ve yabancı sanatçının 400’e yakın eseri sergileniyor. Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Seramik Müzesi Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında gerçekleştiriliyor. Özel olarak tasarlanan bu müzenin ülke genelinden sanatseverlerin ilgi göstermesi bekleniyor. Müze haftanın 6 günü Saat 08:30’den 17:30’a kadar çık kalacak, ücretsiz olarak gezilebilecek.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 2