BU HARFLERDEN OLUŞAN PLAKALARA TEPKİ BÜYÜYOR!

 

 

‘ABD’ harf grubu serisi araç plakalarının kullanılmasına ilçemizde ve il genelinde büyük tepki var. Vatandaşlar bu plakaların değiştirilmesini ve bir daha da bu seri plakaların verilmemesini istiyor.

 

 

 

 

Kocaeli’de ve ilçemizde sosyal medya üzerinden, kentte yakın zamanda geçilen ‘ABD’ harf grubu serisi araç plakalarının kullanılmasına büyük tepki var. Bazı araçlarda bu plakaların kullanıldığı gözlenirken, plakayı kullananlar da, vatandaşlar da bu plakaların değiştirilmesini ve noterler tarafından da ABD serisinin verilmemesini istiyor.

YETKİ NOTERLERDE

“31 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik ile tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirlerinin noterler tarafından yapılmasının hükme bağlandı. Türkiye Noterler Birliği, İçişleri Bakanlığı’nın uygun görüşünü almak suretiyle araçlara verilecek plaka, harf ve rakam gruplarını belirliyor. Noterler tarafından tescili yapılacak veya yapılan araçların satış, devir ve her türlü tescil işlemleri ile araç sahiplerinin tescile esas bilgileri Türkiye Noterler Birliği’ne ait Araç Sicil ve Tescil Sistemi´ne (ARTES), Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tescili yapılan araçların tescile esas bilgileri ise Emniyet Genel Müdürlüğü bilgi sistemine kaydediliyor. Dolaysıyla bu konu, Türkiye Noterler Birliği’nin sorumluluğundadır” açıklamasında bulunuldu.

 

 

 

 

ÖZEL HABER: Serkan SIDAL

 

 

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 3