BU BİR YOL AYRIMIDIR?

 

 

 

 

 

 

ABD Kongresi, işi gücü bırakmış , S-400’ün satın alınmasıyla ilgili bir rapor sunulana kadar, Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarının sevkine ve bütün silah sistemlerinin satışına ambargo kararı almış .

 

S-400 füze sistemini  satın alınmasının Türkiye’nin bağımsızlığı ile ne kadar ilgili ve doğru olduğu bu karar ile ortaya çıkıyor. 

 

1974’de Haşhaş ekimi ve sonrasında Ecevit / Erbakan’ın Kıbrıs harekatından sonrada bu ambargoyu  konuldu ve  o zaman devlet adamlarımız yerli ve milli silah sanayi yolunda karar aldılar ancak ekonomik baskılar ve gladyo ülkeyi iç savaşa sürükledi ve 1980 darbesi geldi, sonrasını biliyorsunuz.

 

S-400 almak zor ama doğru bir yoldur. 

 

Karar alınmış parası ödenmiş, o iş bitmiştir.

 

Ancak bunun karşısında aman NATO’yu, ABD’yi, AB’yi gücendirmeyelim, başımız belaya girer, ambargo yeriz politikasını benimseyenler de olacaktır. 

 

Oysa Batı  ve ABD ve NATO ekonomik ve Askeri yönden Türkiye’ye karşı yapmadığı görünmez fenalık kalmamıştır.

 

Yani ya NATO marabası olacaksın ve darbelere maruz kalacaksın. 

 

Ya  da siyasi sistemini ve yönetimini dayanıklı hale getirip, milli savunma ve yerli silah sanayi geliştirip, NATO’ya  ve ABD’ye tam bağımlı olmaktan çıkacaksın.

 

Bu bir yol ayrımıdır. 

 

Kısaca, tarihimizi  unutmadan, coğrafya kaderdir deyip, hem Batı’ya hem Doğu’ya sırtını dönmeden İstanbul’a sahip bir devletin ağırlığında bir ayağımız Avrupa’da, bir ayağımız Anadolu’da olmak üzere bağımsız ve şahsiyetli bir Cumhuriyet politikası izlemek ülkemiz adına en doğru yol olacaktır.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

25 + = 35