BİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYİN

 

 

Temmuz ayında 5.1 oranında maaş zammı aldıklarını bunun yanında çaya iki defa %15 oranında zam geldiğini bunun yanında pirince % 90 oranında zam geldiğini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, Emeklilere yapılan Tüfe zamları 416 kalem birleştiriliyor ve ortalaması alınıyor. Temmuz ayında emekliler olarak % 5,1 oranında zam aldık. Emeklilere bu şekilde yapılan her zam ile emekli maaşları arasında ki makas açılıyor. Bunun yanı sıra bize yapılan %5,1 oranında yapılan zammın yanında çaya iki sefer %15, pirince ise %90 oranında zam geldi. Yani bize yapılan zam eridi gitti. Bu nedenle biz seyyanen zam istiyoruz.  Seyyanen zam ile emekli maaşlarını arasında ki bu makasın biraz olsun kapanmasını umut ediyoruz” dedi.

 

Başkan Kılıç emeklilerden kesilen ilaç ve hastane  katılım paylarının emeklilerden alınmaması gerektiğini ifade ederek, “ Emekli demek yaşlı ve hasta demek. Bu nedenle emeklilerin maaşlarından kesilen ilaç ve hastane katılım paylarının kesilmemesini istiyoruz. Benim bile 100-150 lira katılım payı kesildiği aylar oluyor. Çoğu emeklimizden ayda 50- 60 lira ila ve hastane katılım payı kesiliyor.  Bir emekli için bu ciddi bir para. Bu nedenle biz bu katılım paylarının alınmamasını istiyoruz” dedi.

 

Sözlerine devam eden başkan Kılıç, “ Emeklilerimizi büyük bir dertten kurtararak fiş toplama olayını ortadan kaldırmışlar ve buna istinaden emekli maaşlarına ek ödeme olarak verilmeye başlanmıştı. O zaman maaşlara %4 , düşük maaş alanlara ise %5 oranında ek ödeme yapılmasına karar verilmişti. Şimdi artan vergiler ve yapılan zamlardan dolayı bu ek ödeme oranının %4’ten % 8’e, düşük maaş alan emeklilerin ise 5’ten % 9’a yükseltilmesini istiyoruz. Ayrıca düşük maaş alan emeklilerimize kira ve yakacak yardımı istiyoruz” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

31 − = 25