BELEDİYENİN EN BÜYÜK İCRAATLARINDAN BİRİ ; ARSA SATMAK!

Başiskele Belediyesinin eylül ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Tartışılan konulardan biri de belediyenin satacağı arsalarla ilgili maddeydi

Başiskele Belediyesinin eylül ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen meclis toplantısında en çok tartışılan konulardan biri ise Başiskele Belediyesnin satacağı 4 adet arsa oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başiskele Belediyesi Başkanvekili Hasan Numan Tonka, satılacak arsalara ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Bu konu geçen dönemden bu döneme aksetmiş bir konuydu. Burada mülk sahiplerinin 1 tanesiyle anlaşılabildi takas hususunda, diğerleriyle anlaşılamadı. Burası elzem, çözülmesi gerek bir yerdi. Dolayısıyla mevcut kayan yerler park alanı yapıldı. Diğerleriyle anlaşılamayınca biz konut arsasına çevirdiğimiz park yeri karşılığında bu arsalarımızın satışını oradaki kamulaştırmanın finansmanında kullanmayı planlıyoruz.”

Bizim bu arsaları satmamız hususunda mahkeme süreci devam ediyor. Bu arsaları satışına karar veriyor olmamız bu arsaları bugün satıyoruz anlamına gelmiyor. Zaten bizim kamulaştırma kararımız var bu yerlerle ilgili. Verdiğimiz arsaları kabul etmemişler, bu saatten sonra geri dönüşü yok. Biz bu arsalarımızı satışa çıkaracağız, zaman kazanacağız.”

Tonka’nın konuşmasının ardından söz alan SP’li meclis üyesi Zeki Karataş, “Karar almamıza gerek yok. Geçmişte de arsa satışıyla ilgili bir sürü karar aldık zaten. Elimizde o portföy olarak da duruyor. Bunları da kullanabiliriz, yenisini neden satıyoruz?” dedi.

Karataş’a cevap veren Tonka ise şunları söyledi:

“Bu arsalar ihtiyaç fazlası arsalar. Biz belediye için burada bir proje alanı olsa yarın bunları birleştirip kamu yararına işler yapacağımız bir alan olsa dediğiniz gibi bu alana saklayalım, değerlendirelim ancak bunu ekonomiye döndürüyoruz bugün için. Dolayısıyla ekonomiye kazandırmak orada yeni bir yapılaşmak yapmak derken her türlü ekonomiye dönen bir yapısı var bunun. Yani ihtiyaç fazlası konut arsalarının, biz de proje yapmayacaksak elimizde tutmanın bir anlamı var mı? Ekonomiye kazandıracağız.”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 2 =