BELEDİYE MALİYETİ KARŞILASIN, BİZDE ÜCRETSİZ OLALIM!

 

 

Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi bizim maliyetimizi karşılasın, bizim otobüslerimiz de ücretsiz olsun. Aslında yapacaksak böyle bir hizmet yapalım. Hem biz maliyetimizi kurtaralım, hem de vatandaşlarımızın hayrına olsun” dedi.

 

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dün yapılan meclis toplantısında Kurban Bayramı boyunca halk otobüslerinin ücretsiz, deniz seferlerinin ise yüzde 50 indirimli olması kararlaştırıldı. Bu karara ise Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, tepki gösterdi. Mecliste de bu tepkisini dile getiren Kurt’a başkan Karaosmanoğlu ise ‘Söz vermeden konuşma, sen meclis üyesi değilsin’ diyerek itiraz etmişti. Kurt’un ve oda yönetiminin itirazına rağmen otobüslerin ücretsiz olması kararlaştırılmıştı.

TÜRKİYE’DE BU UYGULAMA YOK

Bu konuyla ilgili konuştuğumuz Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Senede iki tane bayram var. Doğal olarak tüm esnaf da iş yapmak istiyor. Bu sadece bizim için değil, tüm esnaf için de geçerli. Bu nedenle de tepkimizi gösterdik ve bunda haklıyız. Otobüslerin bayramda ücretsiz olması uygulaması da sadece Kocaeli’de uygulanıyor, Türkiye genelinde böyle bir şey yok” diyerek tepkisini yineledi.

BU KENT BİZİM

Başkan Karaosmanoğlu’nun kendi yetkisini kullanarak uygulamayı hayata geçirdiğinin altını çizen başkan Kurt, “Kaldı ki biz birçok defa gelin bu uygulamayı hep beraber masaya yatıralım, yüzde 50 oranında indirim olsun istedik. Ancak olumlu tepki alamadık. Mecliste de maalesef başkanımız kendi yetkisini kullanarak bu uygulamayı yeniden hayata getirdi. İnşallah bir sonraki bayramda bir araya geliriz ve ortak bir yol buluruz. Çünkü bu kent bizim, vatandaşlar bizim” diye konuştu.

BİZ DE ÜCRETSİZ OLALIM

Yapmak istedikleri projeden de bahseden Kurt, “Aslında biz de istiyoruz ki; özel halk otobüsleri de bayramda ücretsiz olsun. Yapacaksak bir hizmet böyle yapalım. Büyükşehir Belediyesi bizim maliyetimizi karşılasın, bizim otobüslerimiz de ücretsiz olsun. Aslında yapacaksak böyle bir hizmet yapalım. Hem biz maliyetimizi kurtaralım, hem de vatandaşlarımızın hayrına olsun. Belediye kendi arabalarını ücretsiz yaptığı zaman Kandıra, Karamürsel Kaytazdereli vatandaşlar bu hizmeti kullanamıyor. Ama bizim projemizi hayata geçerse tüm Kocaeli bu hizmetten yararlanır. Kazan kazan olur böylece” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

8 + 2 =