BAŞKAN SEZER FARKI

Dünya “Korana Virüs” şokunu yaşadığı şu olağanüstü günlerden ülkemiz uzun süre korunmasına rağmen nasibini aldı.
Şimdi bizde ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Nesil olarak yaşamadığımız bir bu kalmıştı, bunu da yaşıyoruz.
Böyle durumlarda yöneticilerimizin tavırları, yaptıkları, hizmetleri ön plana çıkar. İnsanların gözü kulağı yöneticilerin açıklamalarında olur. Söyledikleri her söz, yaptıkları her icraat ön plana çıkar.
Bizim içinde en önemli isim tartışmasız Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer oldu.
Diğer başkanları da, ilçemizin Şehri Emini Başkan Sezer’i takipteyiz.
Başkan Sezer ve ekibi bu sürecin ilk gününden bu yana öyle bir performans sergiledi ki; içimize su serpti, korkumuzu en aza indirdi, psikolojik olarak ayakta kalmamızı sağladı.
Kimse kusura bakmasın. Diğer Belediye Başkanları süreci izlerken, o ekibiyle beraber hemen harekete geçti, tüm ortak yaşam alanların dezenfekte edilmesi sürecini başarıyla yönetti.

Sonrasında da daha Vefa Grupları kurulmadan önce kendi ekibini oluşturup, büyüklerimizin sokağa çıkmadan, alıverişleri başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının giderilmesini sağladı. Buna kızmayın ama bazı büyüklerimize evlatlarından önce yetişti.
İnsanlar balkonlarından alkışlayarak sağlık çalışanlarına destek verirken, o bizzat gidip onlara teşekkür etti. Kendi eliyle çikolata dağıttı, her zaman yanlarında olduğunu dile getirip, moral verdi.
Facebook’tan ve diğer sosyal medya hesaplarından insanların yorumlarına cevaplar verip, sorunlarının çözümünü sağladı. Yardımsa yardım, hizmetlerin anlatılmasıyla hizmetlerin anlatılmasını yaptı.
Gündüz gece, çalışanlarının ve hemşehrilerinin yanında oldu.
Şimdi ben bu köşe yazısını Başkan Sezer’e iltifat olsun diye kaleme almıyorum.

Halkıyla dertlenen, dertlere derman olan bir başkanında, morale ihtiyacı var. Tabir yerinde ise Sezarın hakkını,  Sezara veriyorum.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Gölcük gerçekten çok şanslı.
Şunu da belirtmek isterim ki Gölcük vefalı bir kenttir. Gölcüklüler vefa’yı, yapılanı unutmazlar, kendi evimden biliyorum ki, her haneden başkan Ali Yıldırım Sezer’e dualar ediliyor.

Bu dualar size yeter başkanım.

Siz Gölcük’ü eviniz kabul ettiniz, evinizi temiz tutmak için gösterdiğiniz olağanüstü çabanızı görüyoruz ve size teşekkür ediyoruz.

Bu zorlu süreci inşallah en az zararla; birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatacağız. Onun içinde evimizde kalalım, kurallara uyalım, hayatın içinde o hızlı tempoda sadece bir mola gibi kabul edelim bu süreci, o hızlı tempoda; ne zaman bu kadar büyüdün diye sarf ettiğimiz o cümlelerimize es verelim, çocuklarımızla daha çok zamanı paylaşacağımız saatlerimiz, günlerimiz var artık. Daha çok anı biriktirmek için, bir şans gibi görelim bu durumu.

Kıymet bilelim, sabrı daha iyi idrak edelim, bu sürecin bize öğrettiklerini azık çantamıza koyalım. Sevdiklerimizin kıymetini daha çok bilelim, o yüzden evimizde kalalım, bir canın diğer canın avuçlarında olduğunu bilerek,  2 hafta’yı,  tüm dünyanı evin kabul etmen! Çok da zor olmayacaktır diye düşünüyorum. Ve emin olun kazandıklarımız ve hanemize yazdığımız anılarımızın tarifi olmayacaktır.
Bazen mola vermek te güzeldir. Gölcük biraz mola verelim…

Sağlıcakla Kalın…

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

64 − = 56