Başkan Sezer; Bu Kent’e Verdiğim Sözün Her Zaman Arkasındayım

İlçemizde ki yerel bir gazetede Değirmendere kapalı Pazar yeri ile ilgili açıklama yapan Pazarcı esnafına cevap veren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer “Biz verdiğimiz sözlerin her zaman arkasındayız” dedi.

Değirmendere Kapalı Pazar yeriyle ilgili bir yerel gazeteye konuşan pazarcılar. Başkan Sezer’in  seçim öncesi yaptığı toplantıda “sizleri  kapalı Pazar yerine sokmayacağız sözü verdi “ demesi üzerine Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer Kent Konseyi Kadın Meclisi toplantısında cevap verdi.

VERİLMİŞ BİR SÖZÜM YOK

Başkan Sezer “Pazar yeriyle ilgili röportaj yapmışlar. Ben buna cevap vermek istiyorum. Orada bir kişi şunu söylemiş “Belediye seçimlerinden önce Başkan Sezer bizi toplantıya çağırdı ve biz 260 pazarcı olarak bu toplantıya katıldık. Başkan Sezer bize söz verdi Ben sizi o binaya sokmayacağım çünkü o bina otopark olarak yapılmış dedi.” Demiş.  O toplantıda bizim basın danışmanı arkadaşlarımızda vardı. Bizim çok hassas olduğumuz konu söz vermiyoruz. Söz verirsek yapılması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu denilen toplantı Yazlık Ilıcada oldu. Bu şekilde verilmiş sözümüz kesinlikle yok. Tam aksine biz pazarcı arkadaşlarımız ile orada tartışma konusu sanayi sitesinde ki alandı. Sanayi alanında yapılacak olan alışveriş merkezi  konusu.  Bu alışveriş merkezini biz kendi imkanımız ile yapabilme imkanımız yok. Her halde Türkiye’de Büyükşehir belediyeleri yapar ama kimsenin gücü yetmez. Yap işlet devret modeli dışında da olmaz zaten. Biz burası için pazarcı esnafı arkadaşlarımıza ye ayırılacağını söyledik. Böyle olmasına rağmen o dönem özellikle orada pazarcılara yer ayrılmayacak diye bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Biz o yaptığımız toplantıda burada pazarcılara da yer verileceğini söyledik” dedi.

PAZARCILAR ODASI KOMİSYONU; UYGUNDUR DEMİŞ

Başkan Sezer “Değirmendere ile ilgili hiçbir şekilde  konu geçmedi. Değirmendere’de ki kapalı otoparkla ilgili olarak Pazar yeri olarak Pazarcılar Odasının kurduğu komisyon var. Uygundur demişler zamanında. İmalata başlanmadan önce.  Akabinde de biz buraya girmeyi kabul ediyoruz diye Pazarcılar Odasının kendi beyanı var. Burada kendi  söylediklerinin tam aksini söylediğimi iddia ediyorlar. Ben kesinlikle böyle bir şey söylemedim. Söyledin diyen orada konuşmaların kamera kaydı da var. Ses kaydı da var. Şahidi de var. Kesinlikle böyle bir şey söylenmedi. Bizim söylemediğimiz bir şeyi söylendi denmesine de  biz  buradan cevap vermiş olalım. Biz kesinlikle böyle bir şey söylemedik. Bu nedense  böyle bir yöntem uygulanıyor Gölcük’te  Şöyle bir durum var. Gerçeklerin ortaya çıkmak gibi bir alışkanlığı vardır” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 2