BAŞKAN SEZER 143 YILLIK ESERİ BAĞIŞLADI!

HATTAT ALİ VASFİ İZMİDÎ’NİN 143 YILLIK ESERİ KENDİ ADINI TAŞIYAN HAT MÜZESİNDE

 Örcün Sultan Baba Türbesi yakınında bulunan ve Gölcük Belediyesi tarafından restore edilen tarihî hamamda oluşturulan Hattat Ali Vasfi Efendi Hüsn-i Hat Müzesi, adına yakışır bir sanat eserini daha bünyesine kattı.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer: “İnnema yehşallaha min ibadihil ulema (Fâtır 28) Kulları içinden ancak âlimler, Allah’tan (gereğince) korkar” ayeti ve ketebe: Ali Vasfi İzmidî İbni Esseyyid Hafız Ahmed. Gaferallahu lehüma. (Allah her ikisini de bağışlasın.) Şaban 1296 (Temmuz – Ağustos 1879) yazılı olan, Hattat Ali Vasfi İzmidî’nin hüsn-i hat eserini, meşhûr hattatın adını taşıyan Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi’nde sergilenmek üzere bağışladım. Restorasyonu tamamlanan eseri müzedeki yerine asmayı nasip eden Allah’a hamdolsun” dedi.

 

BİRBİRİNDEN KIYMETLİ 171 ESER GÖLCÜK’TE SERGİLENİYOR

Gölcük Belediyesi tarafından restore edilen, Örcün Sultan Baba Türbesi yanında bulunan Osmanlı dönemi ecdat yadigârı tarihî hamamda, oluşturulan Hattat Ali Vasfi Efendi Hüsn-i Hat Müzesi’ndeki birbirinden kıymetli eserleri bünyesinde barındırıyor. Daha önce 130’u hüsn-i hat, 40’ı ebru ve minyatür olmak üzere toplam 170 eseri bulunan müzenin sergilenen eser sayısı; Başkan Sezer’in bağışı ile 171’e yükseldi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 4 =