BAŞKAN SEYMEN ‘MİLLET BAHÇESİ’NİN İLK KAZMASI VURULACAK’

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, gündeme dair basın açıklaması yaptı.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete irtihalinin 84. yıldönümü, ülke gündemi, yatırımlar ve ilçemizdeki çalışmalar ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Seymen, ilk olarak İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıl dönümüne değinerek, “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın… Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın’. İstiklal Marşı’mızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u istiklal uğruna gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

‘LİTYUM ÜRETİM TESİSİ, HİZMETE GİRDİ’

Sözlerinin devamında geçtiğimiz hafta yapılan açılışlardan söz eden Seymen Başkan Seymen, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yine bir dizi ak eserlerin açılışını gerçekleştirdi. TOKİ tarafından Arnavutluk’ta yapılacak olan 522 konutun temel atma töreni yapıldı. Tunceli Müzesi, Konya-Akşehir Taş Eserler Müzesi ve Bursa Türk-İslam Müzesi’nin restorasyon sonrası açılışları gerçekleştirildi. Ardından Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi açılışını gerçekleştirerek ulaşımda bir hizmeti daha vatandaşlarımıza kazandırdı. Son olarak, ülkemizin en stratejik yer altı kaynaklarından olan bor madeni atıklarını insana, çevreye duyarlı bir üretim modeliyle işleyecek olan, Ar-Ge çalışmaları yaklaşık 3 yıl süren ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi’ni hizmete açtı. Milletimize hayırlı olsun. Türkiye’nin ilk lityum üretim tesisinde, TOGG başta olmak üzere tüm elektrikli otomobillerin, mobil telefonların, elektrikli araçların bataryalarında ve elektrikle çalışan tüm aletlerin pillerinde kullanılan lityum, Türkiye’de ilk defa yerli olarak bordan üretilecek” diye konuştu.

‘20 MİLYON DOLARLIK İTHALATIN ÖNÜNE GEÇİLECEK’

Açılan lityum üretim tesisinin önemini vurgulayan Başkan Seymen, “Pilot tesis, ilk etapta yıllık 10 ton lityum üretecek. Tesisin kapasitesi 600 tona kadar yükselecek. Tam kapasite üretimle birlikte yıllık yaklaşık 20 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilecek. Ülkemizin en stratejik yer altı kaynaklarından olan bor madenine özel önem veriyoruz. İleri teknoloji ürünleri başta olmak üzere, bor minerallerinin kullanım yelpazesini daha da genişletmeyi planlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle önümüzdeki dönemde hem yeni yatırımlarla ülkemizin enerji ve hammadde bağımlılığını azaltacak hem de bu konunun geleceğimiz için taşıdığı önemi milletimize çok daha iyi anlatacağız. Biz, milletimizi dalından kopan bir hazan yaprağı gibi küresel rüzgarların önünde savurmak isteyenlere meydanı bırakmayacağız. 2053 ve 2071 vizyonu ile inşallah önümüzdeki dönem yolumuz aydınlık olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘MİLLET BAHÇESİ’NİN İLK KAZMASI VURULACAK’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçtiğimiz Cuma günü Kocaeli’ye yapmış olduğu ziyarete değinen Seymen, “Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanımız, müjdeler vermek için şehrimize geldi. Kocaeli, her zaman Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan gerekli ilgi ve desteği gördü. Şehrimizin dört bir yanındaki eserlere baktığımız zaman Kocaeli’mize verilen önem, net bir şekilde anlaşılıyor. İlçemiz özelinde Bakanımız Sayın Murat Kurum, ‘Büyük Dönüşüm Kocaeli’ programında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gölcük Kentsel Dönüşüm Plan Tadilatı sonrasında, fizibilite raporu ve proje üzerinde çalışmalara devam edilen Gölcük Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi ve bir dönem enkaz döküm sahası olarak kullanılan, Örcün Mahallesi sınırları içinde yer alan ve yakın zamanda da ilk kazmanın vurulacağı Gölcük Millet Bahçesi Projesi ile ilgili bilgi verdi. Ayrıca Gölcük merkezinin sahille buluşmasını sağlayacak alanda yer alan doğu lojmanların yerine 224 yeni askeri lojman yapılması konusunda da MSB ile görüşmelerin yürütülmesi için bürokratlara talimat verdi. Sayın Bakanımıza, Gölcük’e kazandırdığı bu önemli projeler için çok teşekkür ederiz. İl Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın ve Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer ile birlikte Gölcük için azimle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘SAĞLIK KURULUŞLARIMIZIN YÖNETİCİLERİNİ ZİYARET ETTİK’

Sözlerinin devamında parti çalışmalarından söz eden Seymen, “Gölcük AK Parti İlçe Teşkilatı olarak geçtiğimiz hafta bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi başta olmak üzere sağlık kuruluşlarımızın yöneticilerini ziyaret ederek pandemi gündemiyle istişare ettik, kendilerine moral ve motivasyon verdik. Allah razı olsun, sağlık yöneticilerimizin riyasetinde sağlık çalışanlarımız, canla başla çalışıyorlar. Bizler de onların işini kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Diğer yandan kadın kollarımız ve gençlik kollarımız, yönetim kurulu aday adaylarının mülakatlarını tamamladı. Hamdolsun, partimize teveccüh yüksek. Aday adaylık başvuru sayılarının yüksek olması bizi son derece mutlu etti” ifadelerine yer verdi.

‘MİLLETİMİZİN GÜVENLİ LİMANI AK PARTİ’

“Demek ki milletin güvenli limanı AK Parti olmaya devam ediyor” diyen Seymen, “Biz milletimize hizmet ettikçe, bu şekilde devam edeceğinden hiç şüphemiz yok. Dava arkadaşlarımız elini taşın altına koymak istiyorlar. En kısa sürede genel merkezimiz ve il başkanlığımız ile istişarelerimiz sonrasında kadın ve gençlik kolları yönetim kurullarımızı oluşturacağız. Sözlerime son verirken sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletmek için, sağlığımız ve başkalarının sağlığı için, temizlik, maske ve mesafe kuralları, kısıtlama tedbirlerine hemşerilerimizin uymasını istirham ediyor, saygılarımı sunuyorum” şeklinde sözlerini tamamladı

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

11 − 3 =