Başkan Büyükakın, ‘’Yeşil alan miktarımız24 milyon 226 bin metrekare oldu’’

Başkan Büyükakın, Sakarya Orman Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Dilaver ve beraberindeki heyeti makamında konuk etti.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Sakarya Orman Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Dilaver ve Kocaeli İl Temsilcisi İlker Özoğlu’nun yanı sıra beraberindeki heyet ile çevreden yeşil alanlara, sokak hayvanlarının bakımından rehabilitasyonuna kadar birçok konuyu ele aldı. Başkan Büyükakın, “2004 yılında 500 bin metrekare olan yeşil alan miktarı bugün 24 milyon 226 bin metrekareye ulaştı. Kişi başına düşen yeşil alan miktarımız bugün 13 metrekareyi buldu” dedi.

“KOCAELİ’DE 8.5 MİLYON AĞACI TOPRAKLA BULUŞTURDUK”

Sakarya Orman Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Dilaver ile görüşmesinde, Kocaeli’de 8.5 milyon ağacı toprakla buluşturduklarını dile getiren Başkan Büyükakın, “Çevre yatırımlarımıza bir taraftan devam ederken ağaçlandırma çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. 46 sahil düzenlemesinin yanı sıra 36 adet yeni mesire alanımızı şehrimize kazandırdık. Fidanları toprakla buluştururken, sağlıklı bir çevre için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 23 adet yeni atık su arıtma tesisimizle İzmit Körfezi’ne tek bir damla atık suyu bile arıtmadan deşarj etmiyoruz” açıklamasını yaptı.

“TOPRAĞA PİL ATMA, TOHUM AT”

“Sadece 1 pilin ayrıştırılmasıyla doğada 800.000 litre su ve 4 metrekare toprağın kirletilmesi önlenmektedir” diyerek toprağa, havaya, suya ve ormanlara gereken hassasiyeti gösterdiklerini belirten Başkan Büyükakın, “Yeşil alanlarımızı korurken ve geliştirirken diğer bir taraftan bu yıl içinde 20 bin 638 kilogram atık pil, 37. 084 kilogram elektrikli ve elektronik atık topladık. Bununla birlikte 11.318 ton cam ambalaj atığı ekonomiye geri kazandırdık” açıklamasını yaptı. Sakarya Orman Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Dilaver ve beraberindeki heyetten yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi alan Başkan Büyükakın, ortaya koydukları gayretli çalışmalar için konuklarını tebrik etti.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

26 − = 16