BAŞKAN BÜYÜKAKIN; ‘TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILARIM’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, eğitim ve öğretim yılında 33 milyon liralık, kırtasiye ve giyim yardımı verdiklerini, ihtiyacı olan ailelerin başvurması halinde eğitim için destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 112 gündem maddesinin görüşüldüğü meclise Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık etti. Meclis toplantısında öğrencilere bir öğün yemek verilmesi önergesi üzerine Büyükakın, bu yıl öğrencilere 33 milyon lira destek verdiklerini, ihtiyacı olan ve Büyükşehir’e başvuran herkese destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
CHP ÖNERGE VERDİ
CHP Meclis üyelerinin Milli Eğitim ile Büyükşehir birlikte öğrencilere bir öğün yemek verilmesi ile ilgili önergesi üzerine Büyükakın, Büyükşehir Belediyesinin eğitim yardımını anlattı. Büyükakın; “Daha önce de böyle bir önerge verdiniz. Biz ihtiyacı olanların başvurması halinde desteğin gerekli olduğunu düşünüyoruz.  Sadece bu yıl giyim ve kırtasiye için 33 milyon lira eğitim yardımı verdik. Gıda ve diğer destekler hariç. Durumu müsait olan aileler de var, bizler ihtiyaçlı olan ailelerimizin evlatlarına bu ve benzeri destekleri verirsek bu durum daha anlamlı olacaktır.
‘TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ’
Yoksul olan ailelerin çocuklarının tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İhtiyaç olan ailelere biz destek verelim onlar istediği gibi gıdasını alsın. Eskiden muhtaçlık belgesi isteniyordu ama artık onu almıyoruz. Evde çalışan geliri olsa bile evde yaşayanların geliri iki asgari ücretin üzerinde dahi olsa eğitim yardımı veriyoruz. İkinci oturuma sunum hazırlayın ve belediye meclis üyelerine sunun. Herkes nasıl destek verdiğimizi ve nasıl destek alacağını öğrensin”
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

77 − = 74