BAŞKAN BÜYÜKAKIN KOCAELİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR İSTİHDAM GELİŞTİRİYOR!

Başkan Büyükakın, “Türkiye’de gıda sektöründeki ilk İhtisas OSB’si faaliyete geçtiğinde binlerce insanımıza yeni gelir kapısı olacak” dedi

 

Başkan Büyükakın’ın gündemi “Tarım ve Hayvancılık”

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) ve Kandıra’da mandıracılık yapan Buffa Süt Ürünleri firmasının üretim çiftliğini ziyaret etti. Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve beraberindeki heyetle ilk olarak Gıda İhtisas Organize Sanayi bölgesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Büyükakın, projenin geldiği son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın da yer aldığı ziyarette alt yapı çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, binlerce istihdama imkân tanıyacak ve bölgenin ürettiği ürünlerin pazarlanmasına imkân tanıyacak projenin önemine değinerek, “Türkiye’de gıda sektöründeki ilk İhtisas OSB’si faaliyete geçtiğinde binlerce insanımıza yeni gelir kapısı olacak” dedi.

 

“İSTİHDAMA ÇOK ÖNEMLİ KATKISI OLACAK”

Her fırsatta kırsal kalkınmaya önem verdiklerini bu nedenle tarım ve hayvancılık politikalarına dönük projeler geliştirdiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, GİOSB ve Bufala Süt Ürünleri Sanayi adı altında üretim gerçekleştiren Buffa firmasının çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Büyükakın, Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökmen Mengüç de hazır bulunurken, projenin enerji hatları başta olmak üzere alt yapı konularında gelinen son durumu da yerinde gördü. Projenin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için kendilerine düşecek her türlü görevi yerine getireceklerini de vurgulayan Başkan Büyükakın, “Bu büyük proje ile bölgemizde üretilen tüm ürünlerin pazar sorunu çözülmüş olacak. İstihdama çok önemli katkısı olacak GİOSB’un tüm çalışmalarını yakından takip ediyorum. Gıda İhtisas Organize Sanayi bölgemiz faaliyete geçtiğinde Kandıra ilçemiz tarım ve hayvancılık alanında muazzam bir kapasiteye ulaşacak” diye konuştu.

 

“HEM TARIMSAL HEM DE ENDÜSTRİYEL İSTİHDAM GELİŞECEK”

Yapımı tamamlandığında Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nin Kocaeli ve Doğu Marmara’da üretilen tarım ürünlerinin işlenmesi için ihtiyaç duyulan tesislerin üretim yapacağını söyleyen Başkan Büyükakın, “Başta Kandıra ilçemiz olmak üzere tüm ilçelerimizdeki ve çevre illerdeki tarımsal üretim ve çeşitlilik artacak. Hem tarımsal hem de endüstriyel istihdam gelişecek. Bu merkezde hayvansal üretimlerin de işlendiği ve halkımızın tüketimine sunulacak olması da çok kıymetlidir” diye konuştu. Gıdanın küresel kapitalizmin elinde adeta bir silaha dönüştüğü bu dönemde ata tohumlarımızı da korumak ve çoğaltmak için de büyük bir çalışmanın yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Büyükakın, “Hem tohumu kontrol ederek hem de üretimi artırarak gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir ülke ve dünya bırakmak bizlerin için çok önemli bir görevdir” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

“TÜRKİYENİN EN KALİTELİ VE EN TAZE PEYNİRLERİ”

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki incelemesinin ardından İtalya’dan getirilen süt verimi yüksek mandaların yer aldığı Buffa Süt Ürünleri firmasını ziyaret etti.  Şirket yetkililerinden detaylı bilgi alan üretim alanlarını gezen Başkan Büyükakın, Türkiye’nin en kaliteli ve en taze İtalyan peynirleri Mozzarella, Burrata, Ricotta ve Mascarpone ile birlikte manda yoğurdu ve kaymak da üretildiği bilgisini aldı. Kandıra bölgesinin gerek tarım gerekse hayvancılık alanında çok önemli avantajlarının bulunduğunu sözlerine ekleyen Başkan Büyükakın, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanlarına dönük tüm ARGE projeleri olmak üzere bize düşen görevleri yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yatırımcımızın, üreticimizin ve hemşehrilerimizin bizden beklentilerine dönük yatırımları da yapmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 1 =