BASIN ONUR GÜNÜ BALOSU COŞKUYLA KUTLANDI

BASIN ONUR GÜNÜ BALOSU COŞKUYLA KUTLANDI

Her yıl geleneksel olarak kutlanan 16 Ocak Basın Onur Günü Balosu Başiskele’de bulunan TRYP ByWyndham Otel’de gerçekleştirildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk kez 16 Ocak 1923’te İzmit’te düzenlediği basın toplantısının 97’nci yıl dönümü olan 16 Ocak Basın Onur Günü Balosu bugün Başiskele’de bulunan TRYPByWyndham’da gerçekleştirildi. Programa Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Cemal Kaplan ve yönetimi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yaşar Çakmak ve çok sayıda gazeteci katılım gösterdi.

‘‘KOCAELİ BASINI EN GÜÇLÜ BASIN AYAĞI’’

Başiskele’de bulunan Wellborn Otel’de gerçekleşen baloda,  kürsüye çıkan KOGACE Başkanı Cemal Kaplan, ilk konuşmayı yaptı “Atatürk 16 Ocak günü İzmit’te Cumhuriyetin temellerini attı.  ‘’Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 16 Ocak günü İzmit’te Av Köşkü’nde gazetecilerle bir araya gelerek ilk basın toplantısını düzenledi. Atatürk burada 21.30 sıralarında başlayan ve saat 03.00’da sona eren toplantıda gazetecilerin sordukları soruları tüm içtenliğiyle cevapladı. Bu toplantıda fikir ve görüşlerini açıklayarak Cumhuriyetin kurulacağının ilk sinyallerini İzmit’te verdi.  Bu duygularla tüm meslektaşlarımın basın onur gününü kutluyorum. Kocaeli basını en güçlü basın ayağı, Kocaeli basınıyla gurur duyuyorum. Biz büyük bir aileyiz, geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

GAZETECİLER ONUR GECESİNDE EĞLENDİLER

Kaplan’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “16 Ocak sizin gününüz, hayırlı uğurlu olsun. 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kocaeli’de gazetecilerle birlikte ilk defa Cumhuriyeti telaffuz etti. 16 Ocak’ta Kocaeli var, Cumhuriyet var. Böyle bir tarih gazetecilere yakışır. Gece gündüz haber peşinde koşan emekçilere saygı duymak gerekir” dedi.  Hep birlikte yenilen yemeğin ardından gecenin sonunda tüm davetliler birlikte vakit geçirip, müzikler eşliğinde doyasıya eğlendiler. Gecede eski gazeteci Semiha LavasÖzkol da sahne aldı.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 7 =