Bakan Selçuk ‘’Bu merkez her çocuğa bilimi sevdirecek bir mekân’’

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kocaeli’nde düzenlenen  “Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü” etkinliğine katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’nde gerçekleşen programın ardından Bakan Selçuk, Bilim Merkezi atölyelerini gezdi. Programda açıklamada bulunan Bakan Selçuk” Burası her çocuğa bilimi sevdirecek bir mekân. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni bu hassasiyetinden dolayı kutlarım” dedi.

 

BİLİM MERKEZİNE ZİYARET

“Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü” etkinliği Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, programın ardından Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Kocaeli Bilim Merkezi’ni gezdi.

 

PROTOKOL EŞLİK ETTİ

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a ziyareti sırasında Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan eşlik etti.

 

ÇOCUKLARLA DENEY YAPTI

Bakan Selçuk ile beraberindeki isimler, bilim merkezindeki laboratuvarları ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çocuklar ile yakından ilgilenen Bakan Selçuk, deneylerde çocuklara eşlik etti. Programın sonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a, 3D Yazıcı ile yapılan “Türk Bayrağı Desenli, El Cezere’nin Dört Sürgülü Kapı Kilidi Tasarımı” hediye edildi.

 

BURASI MÜKEMMEL BİR YER

Bilim Merkezine hayran kaldığını ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; “Burası harika bir yer. Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olduğunu öğrendim ve burası çocuklarımıza ve gençlerimize bilimi sevdirecek bir yer. Merkez’in mimarı olan ve çocuklarımıza böyle bir Bilim Merkezi’ni kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum. Bizim amacımız geleceğimiz olan gençlere yön verecek, gençlerimizi gelecek kuşağa taşıyacak fırsat ve imkânları sunmaktır” dedi.

 

BİLİM MERKEZİ NEDİR?

Kocaeli Bilim Merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığı ile hayata geçirilmiş bir proje. Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Kocaeli Bilim Merkezi, 1934 yılında temeli atılan Seka Kağıt Fabrikası içindeki 8.500 metrekarelik alan üzerinde hizmet veriyor. Kocaeli Bilim Merkezinde, yaklaşık 250 deney düzeneği ve özel tasarım galerilerin yanı sıra  bilimsel çalışmaların yapıldığı atölyeler, bilimsel gösteri ve söyleşilerin yapıldığı bilim sahnesi, sergi alanları, kütüphane, araştırma ofisleri yer alıyor. Bilim merkezi, farklı yaş gruplarından ve farklı bilgi birikimine sahip bireyleri bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirmeyi. Bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı amaçlayan; deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden bir merkez.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =