BACA YANGINI KORKUTTU

Gölcük’te bu sıralar baca yangınları büyük sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Yaz aylarında binaların bacaları temizletilmeyince kışın yangına neden oluyor.

Gölcük´de yangınların çoğunluğunun sebebi  yaz aylarında temizletilmeyen bacalardan kaynaklanıyor.   Temizletilmeyen binaların  yüzde 80’inde baca yangınları oluyor. Geçtiğimiz gece Değirmendere Yüzbaşılar mahallesinde meydana gelen yangının sebebi yine temizletilmeyen bir kaloriferler bacası oldu. Baca tutuşarak yangına sebep oldu.

BACALAR TEMİZLENMELİ

Edinilen bilgilere göre Gölcük’te bir çok binanın bacalarının temizlenmemesinden dolayı çıkan yangınlar büyük sıkıntı yaratırken yetkililer “Yaz aylarında her bina mutlaka bacalarını temizletmelidir, kış ayında ise bacalarda oluşan kurumların yanmasıyla birlikte büyük yangınlara neden olabilir, bu yüzden yaz aylarında mutlaka binaların bacalarının temizliği yapılmalıdır” dediler.

DENGESİZ ARAÇ PARKLARI SIKINTI

Değirmendere Yüzbaşılar mahallesinde meydana gelen baca yangını mahalle sakinlerine büyük korku yaratırken yangına gelen itfaiye ekipleri ise olay yerine girmekte büyük zorluklar çekti. Mahalle aralarına çift sıra park eden vatandaşlardan  dolayı itfaiye araçlarının yangın yerine  girmesi engelleniyor. Bu nedenle de yetkililer vatandaşların daha duyarlı bir şekilde bir şekilde araçlarını park etmelerini istiyorlar. HABER: Soner GÜLEZER

,

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 1