“ASIL BELEDİYEYİ SOYAN ONLAR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bugün saat 15.00’te toplanan Aralık ayı meclisinde meclis üyelerine hitaben dikkat çekici bir konuşma yaptı. Belediye başkanlığı dönemini özetleyen Başkan Karaosmanoğlu şunları söyledi:

TEK KURUŞ BORÇ YAPMADIK

15 yılımız sona eriyor. Bakın arkadaşlar biz 15 yıl boyunca tek bir kuruş borç yapmadık. Yapamazdık da. Ne kaldıysa geçmiş dönemlerden kaldı. Hep bizim bütçemizden borçlara kesildi. Bundan sonra yeni gelecek yönetimde aynı hassasiyetle çalışacaktır.

ESKİDEN KALDI

Biz borç alacak seviyede bile değildik. Ancak yaptığımız son yapılandırmalarla birlikte borç alabilecek, kredi kullanabilecek seviyeye ulaştık. Tekrar ediyorum. Bir tek kuruş borç yapmadan 15 sene boyunca bu kenti yönettik. Ne kaldıysa eskiden kaldı. Bunu da herkes bilsin.

ASIL SOYAN ONLAR

Bazıları çıkmış belediyeyi soyup soğana çevirmişler, sonra kendini gazeteci sanıp ‘Vatandaşa hesap ver’ diyor. Asıl belediyeyi soyan onlar. 15 yıl geçti. Geriye dönüp baktığım zaman gönlüm rahat. Bu kentin her sokağında onurla dolaşabilirim. Belediye başkanı olarak zulmetme niyetinde olmadım. Kimsenin hakkını yemedim. Vatandaş her zaman aynı derecede memnun olmaz. Ama bilerek hiçbir yanlış yapmadım.

ÇOCUKLARIMI DA BÜYÜTTÜM

Benim mal varlığımı hesap edenlere şunu söylüyorum. Benim belediye başkanlığından sonra bir emekli maaşım var. 67 yaşına geldim. Çoluğumu çocuğumu büyüttüm. Bir metrekare yerim yok. Mal beyanında da bulunuruz. Hiç kimsenin hakkını yemeden bu işi yapmanın gururunu yaşıyoruz.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 1