‘AMAÇ, KENTİMİZİN SİMGELERİNİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK’

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) Başkanı İsmail İkiz, dernekleri bazında yapmayı planladıkları yeni dönem faaliyetleri ve fotoğraf yarışmaları ile ilgili olarak dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan İkiz, açıklamasında “Koronavirüspandemisinin ortaya çıkması sebebiyle dernek olarak faaliyetlerimizi durdurmak zorunda kalmıştık. Bir yılı geçen bir zamandan bu yana herhangi bir etkinlik de yapamadık. Yeni döneme ilişkin bazı planlarımız var ve bunlara da sonbahar aylarında başlamak istiyoruz. Fotoğraf sunumları ile tekrar bir arada olacağız” dedi.
Sözlerine yarışmalar hakkında konuşarak devam eden İkiz, “İlçemizde derneğimizin de yer aldığı üç fotoğraf yarışması bulunuyor. Bunlardan biri, Gölcük Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve GFSD işbirliğinde yapılan Uluslararası 6. Göç Fotoğraf Yarışması. Yarışmaya başvurular 22 Nisan’da başlamıştı ve 18 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Sonuçlar da 20 – 23 Ağustos tarihleri arasında açıklanacak. İsteyen her sanatsever, bu yarışmaya katılabilir” dedi.
İkiz, bir diğer yarışmaya değinerek “İkinci bir fotoğraf yarışmasını da Gölcük Belediyesi ile yapmaktayız. 13. Gölcük Belediyesi ve GFSD Fotoğraf Yarışması’nın amacı, ilçemiz sınırlarında kalan ve kendi döneminde öneme haiz ya da zaman içinde kaybolmuş ve tekrar yenilenen yapı, buluntu, kentin simgeleri gelecek nesillere aktarmaktır. 10 Şubat tarihinde başvuruları alınmaya başlanan bu yarışmada, 2 Kasım tarihine kadar başvurular alınmaya devam edilecek. Sonuçlar da 7 – 8 Kasım tarihleri arasında açıklanacak” dedi.
Sözlerini son yarışma hakkında bilgiler vererek bitiren Başkan İkiz, “Son yarışmamız ise yine Gölcük Belediyesi işbirliğinde yapılan 12. Fotoğraf Yarışması oldu. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılı içerisindeyiz. Bundan ötürü 2021 yılı İstiklal Marşı yılı olarak ilan edilmişti. Bu yarışmamız da İstiklal Marşı’mızı konu alıyor. Yine 10 Şubat 2021 tarihinde başvuruları alınan yarışmanın son başvuru tarihi, 1 Kasım olarak ilan edilmişti. Sonuçlar da 6 – 8 Kasım 2021 tarihleri arasında açıklanacak. Tüm sanatseverlerimizi bu yarışmalarımıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

80 + = 82