ALKIŞLAR GÖLCÜK ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu iş birliğinde yapılan İstihdam için Mesleki Eğitim Programı (İMEP) kapsamında, Gölcük Halk Eğitim Merkezi’ne Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası,  dikiş makinaları  hediye etti.
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Gölcük Halk Eğitim Merkezi’ne 4 adet dikiş makinesi, 2 adet  overlok makinesi, dikiş setleri ve ihtiyaç malzemeleri hediye etti.
‘KURSLAR DEVAM EDİYOR’
Programa; Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmettin Türkmen, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları ve usta öğreticileri katılım gösterdi.
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman;
‘İstihdamla ilgili programa proje kapsamında İmep teşvikleriyle yola çıktık. Burada öncelikli amaç şuydu; odamız Kocaeli’nin en güçlü odalarından biridir.
Amacımız birinci dereceden üyelerimizin yakınlarına böyle bir sigortasız olmak kaydıyla, yani herhangi bir işyerinde sigortalı olarak çalışmış olmaması gerekiyor. İş istihdam garantili bir şekilde çalışmalara başladık. Bununla ilgili 3 farklı sektörde öncelik A1 dil seviyesinde kurslarımızı başlattık. İlk etapları bitti, ikinci etaptaki eğitim kurslarımız Gölcük Halk eğitim merkezimizde devam etmektedir.
Dil kurslarımızın bitirilmesinden sonra Dikim, aşçılık, pastacılık kurslarımızı halk eğitim  bünyesinde Gölmek ,Komek ‘te  ilgili kurslarımıza  başladık. Dolayısı ile Kursiyerlerimiz yeni bir eğitim sürecinde belgelendirip, iş istihdamı garantili olarak iş imkanı sağlıyoruz. Kurslarımıza devam edenlerin rahat ve huzurla kurslarını pratik boyutta yapabilmeleri için ihtiyaç duyulan dikiş makinalarını ve Overlok makinalarını kursiyerlerimizin hizmetine sunmak için halk eğitim merkezimize teslim ettik.  Diğer branşların ihtiyaç malzemelerini de temin etmeye devam edeceğiz. Ekstra kaynak ,sıhhi tesisat doğalgaz tesisatı ,forklip operatörü vb eğitimlerinin kurslarına başlayacağız. Kurumumuza hayırlı olsun’ dedi.
GÖLCÜK ESNAF VE SANATLARLAR ODASI BAŞKANI KOCAMAN, HALK EĞİTİM MERKEZİNE MAKİNLARI TESLİM ETTİ
Konuşmanın sonunda  dil kurslarını başarı ile tamamlayan yabancı kursiyerlere sertifikaları verildi. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kocaman da Gölcük Halk Eğitim Merkezi’ne makineleri teslim etti.
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

28 − = 23