AKARYAKIT ÇETESİNE OPERASYON: 5 GÖZALTI

Körfez’de yakıt tankerlerinden çaldıkları akaryakıtı piyasaya düşük fiyattan veren çeteye polis ekipleri tarafından düzenlenen ikinci operasyonda mazot kaçakçılığını organize ettiği öne sürülen 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre akaryakıt tesislerinden müşterilere götürülmek üzere tankerlerle aldıkları akaryakıtların bir bölümünü çalarak piyasaya daha düşük fiyata satan çeteye yönelik 6 Şubat tarihinde operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, aralarında TIR şoförleri ve TIR parkı çalışanlarının da bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı. “Tırtıkçılar” adı verilen operasyonda yakalanan 10 kişi sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Konuyla ilgili çalışmalara devam eden Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri düzenlenen operasyon ile akaryakıt hırsızlığını organize ettikleri belirlenen kişileri takibe aldı.

6 TON MAZOT

Körfez Mimar Sinan Mahallesi’nde ve Kartepe’de bulunan belirli arazilerde tankerlerden akaryakıt aktarımı yaptıkları tespit edilen S.Ö.(58), E.Y.(44), F.Y.(61), Y.Ç.(26) ve H.Y.(45) isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda zanlıların gelen akaryakıt tankerlerinin mührünü sökerek yakıtı aktardıklar çeşitli düzeneklerle, 6 bin litre satışa hazır mazot, 250 litre 10 numara yağ ile karıştırılmış kaçak mazot ve akaryakıt hırsızlığında kullanılan 1 TIR ele geçirildi. Benzer suçlardan çok sayıda sabıka kayıtları olduğu belirlenen şüpheliler tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 3