AK PARTİ’DE ANKETLER BAŞLIYOR

 

 

 

Seçim takvimin daha belli olmadığını belirten AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, “Genel Merkezimiz anketleri tamamladı. İl olarak biz de anketlere başlayacağız” dedi.

 

 

 

31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Seçimleri’ne 6 ay gibi bir süre olmasına rağmen AK Parti Teşkilatları işi sıkı tutuyor. İl ve İlçe Danışma Meclisi Toplantılarını gerçekleştiren AK Parti Teşkilatları, bir yandan da seçim çalışmalarına hazırlanıyor. Bu kapsamda AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, yapılan son çalışmaları ve gündemi değerlendirdi. Parti il binasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Eryarsoy, “Adaylık başvuruları Ekim ayında başlar diye tahmin ediyoruz” dedi.

SEÇİM TAKVİMİ BELLİ DEĞİL

AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy şu ifadeleri kullandı: “Geçen hafta yoğun bir katılımla il danışma toplantımızı yaptık. Genel Merkezimizden gelen başkanlarımızı kentimizde ağırladık. Çok verimli toplantılar gerçekleştirdik. Genel Merkez’den gelen net bir seçim takvim olmamasına rağmen yarın seçim varmış gibi çalışmalarımızı yapıyoruz. Sahalardayız. Vatandaşımızdan hiç ayrı kalmadık. Aday belirleme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Sonuçta ortada bir takvimimiz yok.

İSTİŞARE YAPMADAN İSTİFA YOK

Biz şuanda mevcut başkanlarımızı aday olarak kabul ediyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Teşkilat mensubu arkadaşlarımız her zaman olduğu gibi bu seçimlerde de ortaya çıkıp ben adayım demiyor. Gerekli istişareler sonucunda görevlerinden istifa edip, aday olabilecekler.” MHP’le ittifak sürecinin sorulmasına ise Eryarsoy, “Cumhur İttifakı bir seçim ittifakı değil, bir süreç ittifakıydı. Bu süreçte hala devam ediyor. MHP İl Başkanımızla o gün de açıklama yapmıştık. En güçlü desteği yine kentimiz verir” açıklamasında bulundu.

CHP’NİN ADAYINI GÖREMİYORUM

CHP’nin hafta içinde büyükşehir için adayını belirleyecek sorusunda ise Eryarsoy, “Ben daha Büyükşehir Belediyesi için adayım diyeni duymadım. Ana muhalefet diyebileceğimiz bir partide ben aday göremiyorum. Demek ki onlarda umudunu kesmiş” yanıtını verdi. Dolar fırsatçılarına da değinen Eryarsoy, “Kriz fırsatçılarına izin vermeyelim diyoruz. Bu konunun takipçisiyiz. Ticaret İl Müdürlüğümüze böyle bir durum görürseniz şikayetini yapın. İthal ürünleri bir müddet tüketmeyelim. Ona yakın ürünler kullanalım. Böylece fiyatlar biraz daha düşeceğini göreceksiniz” dedi.

ANKETLER SADECE KRİTER

Anketler konusunda da açıklama yapan Eryarsoy, “12 ilçemizin hepsinde partimiz anketleri yaptırdı. Sayısını inanın bende bilmiyorum. İl olarak bizde ayrı bir anket yapacağız. Anket için girişimlerimizi yaptık. Anket aday belirlemedeki kriterlerimizden bir tanesi. Adayın anketten de çıkması elini güçlendirir” dedi.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

58 + = 60