‘AK Parti ile birlikte yol yürüyecekler’

Yerel seçimlere doğru geri sayım sürerken İYİ Parti’nin özellikle İstanbul ve Ankara adayları merak konusu oldu. Prof. Dr. Ersan Şen, İstanbul’da İYİ Parti’nin aday çıkaracak olmasının AK Parti’ye yarayacağını belirtti ve “Artık Sayın Akşener kızmasın bana ama tarafını seçti. Bence AK Parti ile birlikte yol yürüyecekler” diyerek çok konuşulacak iddiayı gündeme getirdi.
Türkiye, Mart ayında yapılacak yerel seçimlere doğru geri sayımını sürdürürken; partiler de aday belirleme çalışmalarına devam ediyor.
Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Sözcü Tv canlı yayınında yaptığı açıklamada İYİ Parti’nin İstanbul’da aday çıkaracak olmasının AK Parti’ye yarayacağını belirtti. Akşener’in CHP ile köprüleri attığına dikkat çeken Şen, “Artık Sayın Akşener kızmasın bana ama tarafını seçti” diyerek çok konuşulacak iddiayı gündeme getirdi.
Prof. Dr. Ersan Şen’in açıklamaları ise şu şekilde:
“İYİ Parti ve DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkartması kesinlikle, açık söyleyeyim AK Parti’nin işine yarar. Bu iki partinin İstanbul’da kazanma ihtimali binde sıfır. Bu kadar iddialı konuşuyorum.
“AKŞENER BANA KIZMASIN AMA TARAFINI SEÇTİ”
Yıpranan İYİ Parti süreci tamamlamaya çalışıyor ve CHP’den mümkün olduğu kadar kopmaya çalışıyor. Artık Sayın Akşener kızmasın bana ama tarafını seçti. Bence AK Parti ile birlikte yol yürüyecekler. Bu Mart seçimlerine kadar örtülü bir şekilde devam eder.
İYİ Parti eğer 81 ilde ben aday çıkartacağım diyorsa CHP ile köprüleri atmış demektir. Mart seçimlerinden sonra yani 2028’de yüzde 50+1 bu ülkede tartışmaya açılır. Anayasa değişikliği gündeme gelir.
“KARTLAR YENİDEN NASIL DAĞITILACAK?”
MHP lideri Devlet Bahçeli ‘yüzde 50+1’i asla tartışmaya açtırmam’ demişti. Bakalım kartlar yeniden nasıl dağıtılacak? Kimler kiminle işbirliği yapacak göreceğiz.”
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 1 =