AK Parti Gölcük’te camilerde lokma dağıttı

10 Temmuz 2020’de yargı kararı ile Ayasofya cami ibadete açıldığı için Gölcük Tevfik Hoca caminde 750 kişilik lokma dağıttı.

10 Temmuz 2020’de yargı kararı ile Ayasofya camii ibadete açıldığı için Kocaeli AK Parti tarafından tüm ilçelerde cami önlerinde olmak üzere Cuma namazı çıkışında lokma dağıtımını gerçekleştirdiler.

Gölcük AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen ve yönetimi ile Gençlik kolları ve kadın kolları ile birlikte Gölcük Tevfik Bıyık Caminde 750 kişilik lokma dağıtımını gerçekleştirildi.

AYASOFYA ZİNCİLERİNDEN KURTULDU

Gölcük AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen “Bakanlar Kurulu’nun 24 Kasım 1934 yılında kararı ile müzeye dönüştürülen Ayasofya Cami’nin statüsü uzun yıllar boyunca milletimizin gönlünde derin bir yara bırakmıştır. Toplumsal talep ve karşılığı hiç bitmeden devam eden bu tartışma nihayet sonuca bağlanmıştır. Türkiye, egemen bir devlet olarak tarihinin, milletinin inanç ve hassasiyetlerinin gereğini şüphesiz yerine getirmiştir. Ayasofya’nın, UNESCO kültürel miras listesi içerisinde olması ibadet amacıyla kullanılmasına aykırı değildir. Ayasofya’nın medeniyet tarihimizde yeri yalnızca camiden ibaret değildir, bu nedenle de bugün Kocaeli genelinde olduğu gibi bugünde burada lokma dağıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 1