AF YASASI KİMLERİ KAPSIYOR?

Af yasası ve ikinci yargı paketindeki son gelişmeler gündemdeki yerini koruyor. Hem binlerce mahkum hem de yakınları, af yasası ve ceza indirimiyle ilgili yapılan her açıklamayı yakından takip ediyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında af yasasına da değinmişti. Son olarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül katıldığı canlı yayın programında infaz düzenlemesi ve 2. yargı paketi konusuna değindi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kanal 7’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İkinci Yargı Paketi ve infaz düzenlemesiyle ilgili soru üzerine Gül, bu konudaki hazırlığın bütün yönleriyle sürdürüldüğünü söyledi.

Gül, bu kapsamda hakim, savcı, akademisyen ve hukukçu milletvekillerinin görüşlerini belirttiğini bildirerek, “Bunun kapsamı, muhtevası, son hali TBMM’de AK Parti grubunun öncülüğünde diğer partilerle ortaya konacaktır.” diye konuştu.

Yargı paketinde özellikle hukuk usulüne ilişkin bazı düzenlemelerin öngörüldüğünü aktaran Gül, şunları kaydetti:

“İnfaz paketi ayrı. Bunun ötesinde hukuk yargılamalarına yönelik ayrı düzenleme var. 4,5 milyon dava, hukuk davası olarak görülüyor. Bu davaların 6 ila 8 ay daha erken bitmesi anlamında, yine noterlik ve idari usulle ilgili birtakım düzenlemelerin eş zamanlı olarak Meclis’ten çıkarak hayata geçmesini bekliyoruz.”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =