ADD’DEN KINAMA!

Atatürkçü Düşünce Derneği İsrail’in Filistin’e yönelik açtığı savaşla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Yayınlanan basın açıklamasındaFilistin halkını, Filistin topraklarında boğmak istiyorlar. Gazze’de ölenler sadece insanlar değil, Gazze’de insanlık ölüyor. Soykırım boyutlarına ulaşmış bu katliam, bu vahşet durdurulmalıdır ’ifadeleriyle kınadı.

DİNMEYEN ACI GAZZE

Yaklaşık 75 yıldır toprakları İsrail ordusu ve İsrailli yerleşimciler tarafından kademe kademe işgal edilen tarihi Filistin toprakları bir kez daha acıların beşiği haline gelmiştir.

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik bombardımanında çocuk, kadın yaşlı, genç ayrımı gözetmeksizin, savunmasız masum sivilleri hedef alması, insanın kanını donduracak düzeyde, uluslararası bir vahşete dönüşmüştür.

Gazze’nin altyapısı, yerleşim yerleri, okullar, ibadethaneler, pazar yerleri, hastaneler, ambulanslar, mülteci kampları acımasızca bombalanırken, Yaklaşık 2.5 milyon insanın yaşadığı Gazze’nin gıda, elektrik, su, ilaç ve yakıt ikmalinin de kesilmesi yaşanılan dramı daha da katmerleştirmiştir.

İsrail işgaline açıktan ve sınırsız destek veren Emperyal odaklarla, bu işgale duyarsız ve tepkisiz kalan Arap ülkeleri de Filistin halkının yaşadığı bu dramın suç ortaklarıdır.

Filistin halkını, Filistin topraklarında boğmak istiyorlar. Gazze’de ölenler sadece insanlar değil, Gazze’de insanlık ölüyor. Soykırım boyutlarına ulaşmış bu katliam, bu vahşet durdurulmalıdır. Akan kanın durdurulması, uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl değerlere uygun, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla mümkündür.  

Aksi halde, emperyalizmin iştahını kabartan Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon yatakları, bu savaşın tüm orta doğu’ya yayılması ihtimalini doğurur ki, bu da kaçınılmaz olarak ülkemizin de içine çekileceği yeni bir paylaşım savaşının tetikleyicisi olur.

Daha büyük savaşların ve acıların yaşanmaması dileklerimizle, bir kez daha İsrail’in Gazze’de ki saldırılarını kınıyor, yaşamlarını yitiren tüm Filistinlileri saygıyla anıyoruz.

ADD İZMİT ŞB.

ADD YAHYAKAPTAN ŞB.

ADD DERİNCE ŞB.

ADD KANDIRA ŞB.

ADD KÖRFEZ ŞB.

ADD GEBZE ŞB.

ADD GÖLCÜK ŞB.

ADD KARAMÜRSEL ŞB.

ŞUBELERİ ADINA. ADD İZMİT ŞUBESİ BAŞKANI

AHMET KAVAZ

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =