ACILI BABA, KIZININ KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTİYOR

Gölcük ilçesinde, sevgilisinin kızı 17 yaşındaki Ecem Balcı’yı öldürüp, cesedini ormanlık alana gömdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Süleyman Kara (45), bugün 6’ncı kez hakim karşısına çıktı.

TİRAF ETMİŞTİ

Cezaevinde ifadesi alınan Süleyman Kara, Ecem’i öldürdüğünü itiraf ederek, cesedi gömdüğü yeri gösterdi. 15 Şubat 2018 gecesi Gölcük’ün Ayvazpınar Köyü’ndeki ormanlık alanda yapılan kazıda Ecem Balcı’nın cesedine ulaşıldı. İfadesinde Ecem’i boğarak öldürdüğünü itiraf eden Süleyman Kara, ilk duruşmada ise suçlamaları kabul etmeyerek cinayet ile bağlantısı olmadığını savundu.

ADLİ TIP RAPORU AÇIKLANMIŞTI

Süleyman Kara’nın cinayeti işlediğini reddetmesi üzerine, mahkemenin, Ecem Balcı’nın kesin ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan istediği rapor, geçen hafta dosyaya ulaştı.Raporla Ecem Balcı’nın boyun ve göğüs bölgesine baskı uygulanarak, boğularak öldürüldüğü kesinlik kazanırken Süleyman Kara hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle  Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 6’ncı bugün görüldü.Duruşmaya Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı ve Kadın Platformu üyeleri katıldı.Duruşma öncesinde açıklama yapan baba Balcı, adaletin en kısa sürede yerini bulacağını belirterek, “Biz altıncı sefer buradayız, bu adliye binası önündeyiz. Beklediğimiz Adli Tıp raporu geldi, inşallah bugün beklediğimiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının açıklandığını duyarız. Kızımın katilinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini her platformda söyledim yine söylüyorum. Gerekenin yapılacağını biliyorum. Adalete güvendim ve her zaman güvenmeye devam ediyorum. Umuyorum ki kızımın katili için ağırlaştırılmış müebbet cezası kararı artık çıkacak” dedi.

ERTELENDİ

Duruşmada sanığın avukatı adli tıp raporuna itiraz ederken savunma için ek süre istedi. Savcı mütaalasında sanığın Ecem Balcı’yı öldürmekten ceza almasını istedi.Sanığın tutukluluk haline devam etmesi karar verilirken bir dahaki duruşma 19 Kasım tarihine ertelendi

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 5 =