“YENİ ESNAFLARIN AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ KAZANMASI ÖNEMLİ”

 

 

 

Ahilik Kutlama Komitesi Başkanı ve Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Esnaf Sanatkar Oda Başkanları ile Ahilik Kutlama Komite üyeleri, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’a ziyarette bulundular. Ziyarette konuşan Vali Aksoy, “Yeni mesleğe başlayan arkadaşlarımızın Ahilik kültürü kazanmaları çok önemli” dedi.

 

 

 

 

Ahilik Haftası kutlama programları çerçevesinde Ahilik Kutlama Komitesi Başkanı ve Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Esnaf Sanatkar Oda Başkanları ile Ahilik Kutlama Komite üyeleri, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’a ziyarette bulundular. Ziyarete;  Ahilik Kutlama Komitesi Başkanı ve Vali yardımcısı Dursun Balaban, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf Odaları Başkanı Kadir Durmuş, Ahilik Kutlama Komite üyeleri ile oda başkanları ve esnaflar katıldı.

ESNAFLARIMIZ ÖNEMLİ

 

Kocaeli Esnaf Odaları Başkanı Kadir Durmuş ziyarette yaptığı konuşmasında; “Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde bugün Sayın Valimizi ziyaret ediyoruz. Sayın Valimize desteklerinden, ilgilerinden ve kabullerinden dolayı teşekkür ederiz” diyen Başkan Durmuş’un konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmalarında; “Esnafımız toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturuyor. Kocaeli’de de esnaf sayımız oldukça fazla. Bugünde Ahilik Haftası münasebetiyle yapılan birçok program kapsamında bizleri ziyaret etmeniz dolayısıyla teşekkür ediyorum. Esnaflarımızı önemsiyoruz ve onların faaliyetleri bizim için çok önemli. Ticari hayatın gelişmesinde ve istihdamın sağlanmasında esnaflarımız önemli katkılar sunuyor. Ahilik kültürü önemli bir kültür ve bunun yaşatılarak bizden sonraki kuşaklara da aktarılması oldukça önem taşıyor.  Yeni mesleğe başlayan arkadaşlarımızın Ahilik kültürü kazanmaları çok önemli.” diyen Sayın Valimiz esnaflarımıza sağlıklı, huzurlu, bereketli ve bol kazançlı bir dönem diledi. Konuşmaların ardından Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Vali Aksoy’a İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağını tanıtarak, kabullerinden dolayı teşekkür etti. Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, oda başkanları ve esnaflar ile bir süre sohbet ederek, onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

13 + = 14