GÖLCÜK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MERT’İN AÇIKLAMASI

Yeni öğretim döneminin başlaması ile birlikte ilk ders zili çaldı. Donanma İlkokulu öğrencileri, inşaatı başlayan okulda eğitim görmeye başladı.

35 derslikli muhteşem bir ilkokul inşa etmek için kolları sıvayan otomobil devi Ford, Vehbi Koç Vakfı Semahat Arsel İlkokulu için çalışmalar başladı. ‘Eğitime %100 Destek Kampanyası’ kapsamında gerçekleştirdikleri yatırım ile Değirmendere Mahallesi’nde çocuklarımıza modern bir eğitim ortamı sunmak için eğitime verdiği destekle Gölcüklülerin, taktirine mazhar oldu.

‘1. SINIFA BAŞLAYAN ÇOCUKLARIMIZ KORKUYOR’

Ancak, dün çalan ders ziliyle okullarına koşan çocuklar yani Donanma İlkokulu öğrencileri, yapılan temel çalışmaları nedeniyle özellikle 1. Sınıfa yeni başlayan minik öğrencilerimiz oldukça korktu ve tedirgin oldu.  Hal böyle olunca veliler duruma tepki gösterdi. Edindikleri bilgilere göre;  ‘Okulun temeline 200 kazık çakılması gerektiğini belirten veliler,  o vinç ve iş makineleri temeli kırarken, okul bahçesi ve okul zangır zangır sallanıyor. Bu sene okula yeni başlayan çocuklarımız hem bizlerden ayrılmaya alışmaya çalışırken, çalışma sebebiyle çıkan o ses ve sarsıntı yüzünden büyük korku ve tedirginlik yaşıyorlar’ Dedi.

‘ŞUAN İÇİN OKULUN TAŞINMASI GİBİ BİR PLAN YOK’

Velilerin korku ve tepkisi üzerine Gölcük İlçe Millî Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert,  durumu öğrencilerin ve velilerin yaşadığı stres ve sıkıntıyı ayrıca inşaat süreci bitene kadar başka bir okulda eğitim almak istedikleri taleplerini ilettik.

Gölcük İlçe Millî Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert;  İnşaat alanında incelemelerde bulunduğunu,  yapılan çalışmalar hakkında firma mühendisinden bilgi aldığını dile getirdi.

‘Okulun temeline 200 kazık çakılacak. Bu bir süreç ama geçici, bir süre vermem doğru olmaz şu süreçte. Temel bittikten sonra temeli kırarken yani şuan için yaşanan sarsıntı veya titremeyi hissetmeyecek öğrencilerimiz. Normal inşaat yapım sürecine geçeceğiz. Kaymakamımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz ile toplantılar yaptık süreç ile ilgili. Velilerimizin tedirginliğini anlıyorum. Şöyle ki; Artılara eksilere bakmak lazım, uygun bir okul var mI? Doğru değerlendirmeler yapmak lazım. Kesinlikle olmaz demiyorum lakin, temel sürecinden sonra ses ve gürültü normal akışına geçecek. Güvenliği sağlamak ise firmanın işidir. Şuan için okulun taşınması gibi plan yoktur. ‘İfadelerini kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)