‘BİZLER DE HEYECAN DUYMAYA BAŞLADIK’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ilçemizdeki kentsel dönüşüm projesinde belediye başkanına yetki verilmesi konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Gürel, “Dönüşüme önem verdiğimizi gösterdik” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ilçemizdeki kentsel dönüşüm projesinde belediye başkanına yetki verilmesi konusu ile ilgili olarak dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, konu hakkında yaptığı açıklamada “Gölcük’ümüzün gelişmesine ve modern görünümüne katkıda bulunacak olan kentsel dönüşüm projesinin merkezdeki etabı, yavaş yavaş da olsa resmiyet kazanmaya başladı. Üzüntümüz, bu zamana kadar ‘Oluyordu, olacaktı, imzalandı’ gibi sözlerle kamuoyunun oyalanmasıdır. Neyse ki bu ay olağanüstü toplanan Gölcük Belediye Meclisi ile Gölcük Belediye Başkanı’na, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bu konu hakkında protokol yapmasına olanak tanıyan yetki verildi” dedi.

Sözlerine devam eden Gürel, “Yalnız şunu da belirtmeden geçemeyeceğim: Bizler Millet İttifakı olarak Gölcük’ün fayda ve menfaatine olacak her türlü doğru yatırıma, daha önce destek olacağımızı ve de olduğumuzu beyan ettik ve uyguladık. Yine bu kentsel dönüşüm projesine de ne kadar çok önem verdiğimizi ortaya koyduk. Çünkü bu meclis toplantısında belediye başkanına yetkiyi, adeta Millet İttifakı Grubu olarak biz verdik. CHP, İYİ Parti ve MHP meclis üyelerinin çoğunluğu oluşturduğu bu meclis toplantısında, bu konuya önem veren ve halkımızın beklentilerinin neler olduğunu daha iyi bilen, kentsel dönüşüm hakkında dersini çalışan bu üç siyasi parti ve meclis üyeleri olmuştur. Dolayısıyla Gölcük Belediye Başkanı da Millet İttifakı ve MHP gruplarının sorduğu sorular karşısında bu konuya ne kadar duyarlı olduğumuzu ifade ederek teşekkür bile etmiştir” dedi.

Başkan Gürel, açıklamasını sürdürerek “Yapılan bu olağanüstü meclis toplantısında Belediye Başkanı’na Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapma yetkisi verilmesi ile kentsel dönüşüm projesi için büyük bir adım da atılmış oldu. Çünkü 2015 yılından beri yapımı beklenen proje ile alakalı girişimler, ancak resmiyet kazanmaya başlamıştır. Bizler de halkımızla birlikte heyecan duymaya başladık. Fakat bu adımın atılması da akıllara birçok soruyu getirmiş ve tek maddeli bir toplantı olmasını da fırsat olarak görüp Belediye Başkanı’na Millet İttifakı Grubu ve MHP Grubu, birtakım sorular sormuş ama yeterli cevapları da alamamıştır” dedi.

Sözlerine son veren Gürel, “Sorduğumuz sorular neticesinde, zararın yaklaşık ne kadar olacağı bilinmesine rağmen aşağı yukarı maliyetine yönelik bir cevap alamadık. Bu projenin iki etap halinde yapılacağını öğrendik ama ne zaman başlayacağını ve biteceğini öğrenemedik. Bu alanda ticari faaliyetlerini sürdüren esnafımızın nereye gideceğini ve doğacak zararlarının karşılanıp karşılanmayacağını sorduk, buna da doğru düzgün cevap alamadık. Yapılacak dönüşüm hakkında hak sahiplerinin ve kiracıların bilgilendirildiler mi veya ne zaman bilgilendirilecek diye sorduk, ona da düzgün bir cevap alamadık. Bunun gibi sorularımıza net cevapları alamamamıza rağmen protokol ile Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeye ortak olmasıyla bir adım dahi olsa atılmış oldu. Dolayısıyla 2,5 senedir kentsel dönüşümün hayata geçmesi için çabalayan Gölcük Belediyesi’nin de yükü hafifledi.Sadece doğacak olan zararın yarısını finanse edecek olan Büyükşehir, büyük ihtimalle bu projeyi biz yapacağız diye havasını da atacaktır” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 8 = 2