BAŞKAN SEZER MUHTARLARLA BULUŞTU

Gölcük’te her ay düzenlenen Mahalle Muhtarları Toplantısı, bugün Gölcük Belediye Meclis Salonu’nda, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Sezer’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Şevket Kaba, Fikret Ormancıoğlu ve Mehmet Uzun ile mahalle muhtarları katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Başkan Sezer, “Sizlerle her ay yaptığımız toplantılar sonucunda mahallelerimizin sorunlarını öğreniyor ve bir sonraki aya kadar bu sorunları çözmeye gayret ediyoruz. Bugün de mahallelerimizde halkımızın istediği konular ile sorun oluşturan noktaların çözüm önerilerin görüşeceğiz. Toplantıya katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

‘ÜSTGEÇİTLER İÇİN TARİH VERDİ”

Başkan Sezer, ilçe çalışmalarına değinerek “Belediye binamızın önünde bulunan üstgeçit, çürümüş durumdaydı ve yenilenmesi gerekiyordu. Parçalar geçtiğimiz gün geldi ve bir haftalık zaman dilimi içerisinde montajı başlayacak. Karaağaç mevkiinde merdivenler yapıldı. Bu da yaya ulaşımı noktasında, yolun kısalmasında etkili oldu. Topçular Mahallesi’nde Sezai Karakoç Caddesi’nin anayola çıkışının bulunduğu alanda da acil üstgeçit gerekliliği var. İnşallah yılsonuna kadar bunu tamamlayacağız” dedi.

‘SAHİL CADDESİ’Nİ PLANLAMAYA ALIYORUZ’

D-130 Karayolu pervane durağındaki çıkış hakkında konuşan Başkan Sezer, “Gölcük’e kesinlikle bir battı çıktının yapılması gerekiyor. Amiral Sağlam Caddesi’nden yukarı çıkış da yapılabilmeli. Bunun için de yolu yapmak gerekiyor. Bu konuda en önemli çalışmanın battı çıktı olduğunu söyleyebiliriz. İnşallah bu konuda da adımlar atabiliriz. Kavaklı Sahil Caddesi’ni bu yaz planlamaya alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri buraya gelecek. Sahil Caddesi’ne bakacağız. Yolun projesi çizilmiş durumda. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi önündeki yol ile ilgili olarak alternatif yola bakacağız. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki genişletme çalışması da çarşı içerisindeki sıkışık trafiğin rahatlamasına olanak sağlayacak” dedi.

‘HER ATIĞI ALIYORUZ, ALMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ’

Sözlerini sürdüren Başkan Sezer, “Millet bahçesinin yapılacağı noktada lojmanlar bulunuyor. Yapılan görüşmeler neticesinde bizlere, lojmanların yapılmasının istendiği yerler gösterildi. Biz de bakanlığa gönderdik. Görüşmeler yapıldı ve bizler de sonuç almak istiyoruz. Benim mahalle muhtarlarından bir talebim de olacak. Mahallelerinizde bir bildirim yaparak evsel atıkların ve ağaç dallarının gelişigüzel dışarıya konulmaması gerektiğini anlatın ve bu konuda belediye birimlerine haber verilmesi durumunda atıkların toplanacağını dile getirin. Biz bildirim yapılması durumunda her atığı alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz” dedi.

ARTIK HER GÜN TEMİZLENİYOR

Ali Uçar Caddesi’nin temizliği konusunda talepler geldi ve bu taleplerle ilgili olarak Başkan Sezer, geri dönüş yapılmasını istedi. Başkan Sezer, eskiden bazı yerlerde çöplerin iki günde bir toplandığını, artık tüm çöp konteynırlarının her gün temizlendiğini ve çöplerin toplandığını ifade etti.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 4 =