Kocaeli’nde Ocak Ayı’nın utanç tablosu!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020’nin ilk ayına ilişkin ‘utanç’ belgesini yayınladı. 2020 Ocak ayında 27 kadın öldürüldü. Kocaeli’de ise 1 kadın cinayete kurban gitti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), ocak ayında işlenen kadın cinayetlerine ilişkin raporunu paylaştı. Buna göre, geçen ay 34 kadın öldürüldü. Platformun açık kaynaklardan derlediği istatistiklerine göre; yedi kadının ölümü ise şüpheli. Raporda, beş kadının boşanmak istemesi ve barışma isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair kararlar almak isterken öldürüldüğüne dikkat çekildi.

En fazla kadın cinayeti İstanbul’da işlendi. 15 kadın ateşli silahlarla, sekiz kadın kesici aletle, bir kadın boğularak, iki kadın darp edilerek ve bir kadın da yakılarak öldürüldü. Ocak ayı kadın cinayetleri incelendiğinde kadınların en çok evlerinde öldürüldüğü görüldü. Evinde cinayete kurban giden kadın sayısı 16. Altı kadın sokak ortasında, biri otomobilde, biri ise ıssız bir yerde katledildi.

Kocaeli’de 1 kadın çocuğunun gözleri önünde öldürüldü

Kocaeli’de ise ocak ayında 1 kadın cinayete kurban gitti. 20 Ocak günü Çayırova bağlı Emek Mahallesi 54’üncü Sokak’ta bulunan bir evde, 1 çocuk annesi Zübeyde Duran, evine gelen sevgilisi Mürsel E. tarafından çocuğunun gözler önünde öldürüldü. Emniyet güçlerinin aradığı Mürsel E. ise olaydan iki gün sonra Gebze Mutlukent bölgesinde cinayeti işlediği silahla intihar etti.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)