HAMİDİYE’DE SİYASET RÜZGARI SERT ESTİ

Geçtiğimiz akşam Hamidiye’de idik. Gerçi hemen hemen tüm siyasi ve bürokrasi çevreleri orada idi. Adeta siyasetin kalbi Hamidiye’de attı.

Her yıl geleneksel olarak yapılan Kestane Festivali bu sene de oldukça görkemli idi.

İkramların ve kestanenin lezzeti bir tarafa her köşe de siyaset, her köşe de adaylar ve aday adayları vardı.

AK Parti, CHP, MHP, Saadet partilerinin yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan,  Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp başta olmak üzere bir çok isim oradaydı.

CHP’nin adayı İsmet İşeri ve İlçe Başkanı Fikret Gürel, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır ve MHP’den aday olması gündem de olan Burak Şahin ile uzun uzun sohbet etti.

Bunun yanında yine adaylığı gündem de olan Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Yıldız’da Kestane Festivali’nde katılanları saadete davet etti.

Hava soğuktu ama her yönüyle sıcak bir atmosfer vardı.

Aslında gündem de en önemli konu AK Parti’nin adayının kim olacağı idi. Bende bu soruyla sıkça karşılaştım.

Bir yanda Necati Zorlu, bir yanda da Abdullah Zorlu ayrı ayrı noktalarda insanlarla sohbet halinde idi. Gülen yüzlerle Gölcük’ü yöneteceklerini dile getiren Necati Zorlu Cuma günü başvurusunu yapmayı planladığını dile getirdi. Abdullah Zorlu’da projelerini anlatıp, aday olmasını halinde etrafında herkesin toplanacağından bahsediyordu.

Hamidiye’de iken telefonum çaldı ve arayan AK Parti eski İlçe Başkanı Sedat Yücel idi. Yücel’de Ankara’da ve ilçemizde istişarelerini yapmış, Cuma yada Cumartesi günü başvuru yapacağını söylüyordu. Bu benim için sürpriz oldu. Gölcük’e bu bilgiyi oradan duyurdum.

Öteki yanda kafamı çevirdim ki, Gölcük eski Belediye Başkanı İsmail Barış’ta orada idi. Barış etrafındakilere hararetli hararetli bir şeyler anlatıyordu. Siyasette artık olmayan Barış, her şeye rağmen önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili idi. Aslında Büyükşehir noktasında ismi gündem de olmasa, doğal adaylardan biri diye düşünüyorum. Başarılı bir isimdir.

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp’te pek tabi kendi köyü olan Hamidiye’de idi. Alp’e ilgi ve destek büyüktü. Oraya çıkmadan önce Alp’in basın toplantısına katılmış idim. Gölcük için hayallerimiz var, Gölcük’ü gençleştireceğiz sloganları ile Alp çoktan aday adaylığına ısınmış gördüm. Genel merkezden onayı aldığı dakika ilçe başkanlığından istifa edip, aday adaylığını açıklayacağını da belirtti. Alp’in bu noktada da en ciddi isimlerden biri olduğunu anlamamak için aptal olmak gerekir.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’te kendi köyünde ev sahipliğini dört dörtlük gerçekleştirdi. Herkesle sohbet etti, her zaman  ki gibi sıcak tavırlarıyla gecenin yıldızı idi.

Köy muhtarı Fatih Gür’de herkesle ilgilendi, sohbet etti, elleriyle hizmet etti. Takdiri fazlasıyla hak etti.   

Bu arada Gölcük’ün bağımsız adayı Ezgin Aydın’da Hamidiye’de olanlar arasında idi. Aydın’ı herkes seviyor, takdir ediyor. Şu günden söyleyebilirim ki, bu seçimin kaybetmeyen tek ismi Aydın olacak çünkü onun siyaseten kaybedecek bir şeyi yok. Çevresini ve sevenleri arttıracak. 

Unuttuklarım olabilir affetsin, yazının çok uzamasını da istemiyorum.

Anlayacağınız Hamidiye’de kestane, kara lahana ve muhteşem lezzetler eşliğinde tam bir siyaset rüzgarı vardı. Muhalefet partileri çok rahat. İşeri aday olmanın rahatlığı ile projelerini anlatırken, AK Parti’de de adayın kim olacağı ana gündem idi.

En son soğuk havada yanan ateşin sıcaklığı ile geceyi noktaladık. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum. Tek kelimeyle muhteşemdi.  

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 1