ONLİNE SİSTEM İLE BAŞKANI SEÇTİLER

Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Meclisi Başkanlığı için 3 adayın yarıştığı seçim, bilgisayar ortamında Online Seçim Sistemi ile yapıldı. Başkanlık için Nuray Müzeyyen Özen, Ali İmran Pustu, Sudenur Kıyıcı’nın yarıştığı seçimde, 413 oy kullanıldı. 11. sınıf öğrencisi Nuray Müzeyyen Özen ve grubu 238 oy çokluğu ile okul meclisi başkanlığına seçildi.

Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Meclisi Başkanlığı seçimleri diğer okullardan farklı olarak tüm öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yunus Barış tarafından hazırlanan bir yazılımla okul öğrencileri meclis başkanı seçmek için sandıkta değil, bilgisayar ortamında online olarak başkanlık seçimi için oy kullandı.

3 ADAY YARIŞTI NURAY MÜZEYYEN ÖZEN KAZANDI

Başkanlık için Nuray Müzeyyen Özen, Ali İmran Pustu, Sudenur Kıyıcı’nın yarıştığı seçimde, 413 oy kullanıldı. 11. sınıf öğrencisi Nuray Müzeyyen Özen ve grubu 238 oy çokluğu ile okul meclisi başkanlığına seçildi.

SİSTEMDE İKİNCİ DEFA OY VERME İŞLEMİNE İZİN VERİLMİYOR

Okul Müdürü Ali Yılmaz, Online seçim sistemini incelemek için oy salonuna gelerek oylama işleminin işleyişini yerinde inceledi. Müdür Yılmaz; “Kağıt israfı ve kısa sürede seçimleri sonuçlandırmak için bu sistemi yaptık. Öğrencilerimiz sisteme yüklediğimiz TC ve öğrenci numaralarını bilgisayara giriyor ve kullanıcı doğrulama ekranındaki bilgiler öğrenciye ait ise çıkan başkan adaylarından birisine tıklayarak oyunu veriyor. Sistemde ikinci defa oy verme gibi bir durumu da ortadan kaldırarak başka işleme izin vermiyor. Bilgisayar sistemine otomatik girdiği için veriler seçimler sonrası hemen sonuçları otomatik olarak sistem gösteriyor” diyerek sistem hakkında bilgi verdi.  Okul öğrencileri ise bilgisayar ortamında oy kullandıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

67 − 60 =