5 dönümlük arazi küle döndü

Gölcük Halıdere ve Lütfiye köyü sınırı olan Yukarı Halıdere mevkiinde bir şahısa ait olan bağ alanında çıkan yangında 5 dönümlük alan küle döndü. Yangın’da faciadan dönüldü.

Edinilen bilgi ve iddialara göre Halıdere’de ikamet eden M. Ö adlı bayan bağ evinin çevresindeki büyüyen yabani otları kestikten sonra yaktı, ancak çıkan rüzgarın etkisiyle bir anda alevler çevreye sardı.

Yangını söndüremeyen M. Ö oğlunu arayarak yardım istemesini istedi, oğlu tarafından 112 acil merkezine bildirmesi üzerine Gölcük İtfaiye ve Gölcük Orman işletmesi ekipleri tarafından olay yerine geldiler. Orman işletme ekipleri ve Gölcük itfaiyesinin başarılı çalışmaları sonucunda ormanlık alana sıçramasını önlediler.

5 Dönümlük bağın yakınında bulunan külübeye sıçradı kulübe alevler içerisinde kalırken kulübe içerisinde bulunan tüpleri orman işletme ve itfaiye ekipleri tarafından dışarı çıkartılarak büyük faciayı önlediler. Yangının yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından söndürüldü. Çıkan yangın ile ilgili emniyet ekipleri soruşturma başlattı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

79 − = 76