“41 MADDE DE UZLAŞTILAR”

Lastik İş Sendikası’nın, fabrika temsilcileri yaptığı Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde devam ediyor. Goodyear yetkilileri ile yapılan görüşmenin ardından Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Aladdin Sarı; “Asla taviz vermeyeceğimiz diye nitelendirdiğimiz maddeleri işveren temsilcileri onayladı ve maddeler lehimize sonuçlandı” ifadelerini kullandı.

Lastik İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear Adapazarı ve İzmit fabrikalarında çalışan yaklaşık 2 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. 10 Şubat tarihinde başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde 44 gün geride kaldı. Goodyear yetkilileri ile yapılan 5’inci toplantı Tryp By Wyndham Otel’de gerçekleşti.

SİYAH KIYAFET PROTESTOSUNA DEVAM EDİLDİ

Lastik İş Sendikası Yönetimi, Goodyear’ın Brisa, Pirelli ve Prometeon yetkilileri ile aynı masaya oturmama ve işveren sendikası KİPLAS ile masaya oturma kararlarını protesto etmek amacıyla görüşmelere siyah kıyafet ile geliyor. Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, ilerleyen süreçte görüşmelerin akıbetine göre siyah kıyafet protestosunun son bulabileceğini söylemişti.

KATILDILAR

Görüşmeye Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, başkan yardımcıları ve işveren kanadından Avrupa Ticari Lastikler İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci, Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Ceren Özel, Adapazarı Fabrika Endüstriyel İşler Müdürü Gamze Özmen, İzmit İnsan Kaynakları Müdürü Aslı Beyler, Ortak Hizmetler Müdürü Serkan Işık, KİPLAS Genel Sekreteri Avukat Ulaş Yıldız, Hukuk Müşaviri Müge Aksel, Avukat Begüm Ergin katıldı.

“KENDİLERİNİ ALKIŞLARLA ONURLANDIRDIK”

Alkış seslerinin duyulduğu toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı; “Yine alkış seslerini duydunuz. Yine endüstride taleplerimiz doğrultusunda geldikleri için kendilerini alkışlarla onurlandırdık. Bizim üzerinde durduğumuz maddeleri, asla taviz vermeyeceğimiz diye nitelendirdiğimiz maddeleri işveren temsilcileri onayladı ve maddeler lehimize sonuçlandı.

“SOSYAL HAKLARDA YÜZDE 60 KAZANIMIMIZ VAR”

Toplu İş Sözleşmeleri’ni 3 yılda bir değil 2 yılda bir olması konusunda anlaştık. Sosyal haklarda ortalama yüzde 60 kazanımız var. Evlenme yardımında yüzde 57, doğum yardımı ise yüzde 66 oranında arttı. Ölüm yardımı yüzde 66 artış gösterdi. Kişinin ölümünde ailesine 270 bin lira para yardımında bulunacak verilecek. Bu maddede anlaştık. Bu önemli bir rakamdır. Hiçbir sözleşmede olmayan önemli bir maddedir. Yeni bir madde olarak anaokulu yardımını da talep ettik. İşveren yetkilileri de bunu kabul etti. Anaokulunu da eğitim yardımı kapsamına aldık. İlköğretim ve üniversite gibi eğitim yardımları da yüzde 55 oranında arttı.

“YÜZDE 28 ZAM”

Parasal konularda ise ilk 6 ay için yüzde 28 zam verdiler. İkinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için ise enflasyon oranında zam verdiler. Tabi ki bunu kabul etmedik. Toplu sözleşmelerimiz 1 Temmuz 2021 ile 1 Ocak 2022 arasında yüzde 50 istiyoruz. O dönemki enflasyon oranı yüzde 25,5. Bunun iyi anlaşılması gerekiyor. Diğer 6 aylık dilimlerle ilgili ise enflasyon verdiler ama onu da kabul etmedik” dedi. Bir sonraki toplantı 6 Nisan tarihinde saat 10:00’da yapılacak.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

8 + 2 =