30 BİN VE 75 BİN TL OLARAK VERİLEN KREDİLERİN FAYDA SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Gölcük MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, tam kapanma uygulaması ile yerel ve ulusal gündem hakkında değerlendirmede bulundu.

Gölcük MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, tam kapanma uygulaması ile yerel ve ulusal gündem hakkında değerlendirmede bulundu.

Bu dönemde kesinlikle dışarı çıkmamalılar

Başkan Çakır, ilk olarak tam kapanma uygulamasına değindi ve “Covid 19 salgınıyla mücadele amacıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının vaka sayılarını düşüreceğine inancım tamdır. Bu anlamda rakamların düşüş gösterdiğini de görmekteyiz. Ümidimiz, rakamların daha da düşmesidir. Tam kapanma uygulamasının yanı sıra, aşılama çalışmalarının da hedeflenen seviyelere ulaşması ile birlikte bayram ertesini umutla karşılayacağımıza inanıyorum. Millet olarak, ülke olarak koronavirüsten ötürü zor bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde tedbirlere uymaya, her zamankinden daha fazla dikkat etmeliyiz. İnsanlığa musallat olan korona virüsünden en az hasarla çıkmak için devlet ve millet olarak kenetlenmeliyiz. Türkiye’de bu kenetlenmenin var olduğunu da görmekteyiz. Gölcük halkından da bu konuda daha özverili olmasını rica ediyoruz. Bu dönemde kesinlikle dışarı çıkmamalılar. Vaka sayılarını düşürmek istiyorsak kurallara tam olarak uymalıyız.

Yerli aşı çalışmalarımız da devam ediyor

Ülkemiz genelinde aşı konusunda bazı kesimler tarafından çeşitli açıklamalar geldiğini görmekteyiz fakat biz bu sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlediğini görüyoruz. Yerli aşı çalışmalarımız da devam ediyor. Sağlık Bakanımız, üçüncü doz aşıların Eylül ayı sonrasında yapılacağını açıkladı. Yerli aşımızın yapılması, ülkemizdeki sağlık çalışmalarının ne derece ilerlediğini de göstermektedir. Sağlık konusunda yapılan çalışmaları destekliyor ve sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Tam kapanma uygulamasına istinaden esnafımıza da birtakım desteklerin olacağı ifade edildi. Kredi anlamında esnafımıza 30 bin TL ve 75 bin TL tutarındaki kredilerin fayda sağlayacağını düşünüyorum. Ülke olarak geçtiğimiz bu zor süreçten el birliği ile kurtulacağımıza inanıyoruz. Yeter ki kurallara uyalım, maske, mesafe ve temizlik kurallarına tam olarak riayet edelim ve tam kapanma sürecini evimizde geçirelim. Biraz daha sabredelim ki sonunda sabrımızın meyvesini hep birlikte yiyelim.

Yeni ve sivil anayasamızı ülkemize kazandırmamız gerek

1993, 1995, 2001, 2007, 2010 ve 2017 yıllarında anayasa çalışmaları yapılmıştı. Geniş katılımlı tartışmalar ve müzakereler yürütülmüş olmasına rağmen arzu edilen yeni anayasa ortaya çıkmamıştı. Bizler de MHP olarak cumhuriyetimizin 100. yılında 100 maddelik yeni anayasa önerimizi milletimize duyurduk. Bu konuda HDP hariç tüm siyasi partilerimizin de katılması ve görüşlerini ifade etmesi gerekir. Millet olarak uzlaşma sağlanarak yeni ve sivil anayasamızı ülkemize kazandırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Yeni anayasamızın lider ülke Türkiye gayemize büyük bir hizmet olacağından eminiz” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

30 − 29 =