2 GÜN SÜRECEK SU KESİNTİSİ İÇİN AÇIKLAMA

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, 28-30 Aralık tarihleri arası gerçekleşecek iki günlük su kesintisini kimsenin istemediği ama mecbur kalınan bir durum olarak açıkladı, “Bir saniyesi bile boşa harcanmayacak bu çalışma sonunda öyle inanıyorum ki, hem daha çevreci, güvenli ve düzenli bir demiryolu ulaşımına kavuşmuş olacağız; hem de içmesuyu hattımızla ilgili sıkıntı ortadan kalkacak” dedi.

ÜLKE EKONOMİSİNİN CAN DAMARI BURADAN GEÇİYOR

İl Başkanı Mehmet Ellibeş, son dönemde ulaşımda büyük bir dönüşüm yaşadığına dikkat çekti. Özellikle daha çevreci ve güvenli ulaşım yolu olan demiryollarında yapılan yenileme ve altyapı çalışmaları sayesinde Çin’e bile bu yolla ihracat yapabilecek hale geldiğimizi hatırlattı.

Ellibeş, şöyle devam etti: “Kocaeli genelinde 2 gün süreyle böyle bir dönemde su kesintisi yaşanması elbette hiçbirimizin tercih edeceği bir durum değildir. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz ve gidecek yerimiz yok. Kimse zorunlu kalmadıkça böyle bir çalışmayı bu zamana denk getirmek istemezdi. -Köseköy arası yapımı tamamlanan ilave iki hatla birlikte bu bölgedeki toplam peron sayısı 4’e çıkmış durumda. Bu hatlar her iki yönden tamamlanarak Hereke Bölgesinde 2 bin mm’lik içme suyu ana isale hattıyla kesişti. Bu nokta ülke ekonomisinin de adeta can damarı konumunda.

SIKINTI ORTADAN KALKACAK

Bütün bunların ardından 2 bin mm’lik içmesuyu isale hattı ile kesişen bölgenin taşınması aşamasına gelindi. Burada yapılacak çalışmanın bir saniyesi bile boşa harcanmadan hızlıca bitirileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Aldığımız bilgilere göre hattın taşınması için belirlenen 48 saatlik çalışmanın 22 saati boru hatlarının boşaltılıp-doldurulması şeklinde geçecek. Boru bağlantı çalışmalarının ise 26 saatte bitirilmesi bekleniyor. 48 saat en uzak noktadaki hanenin evine içme suyunun ulaşacağı süre. Şehir merkezlerine daha kısa sürmesi bekleniyor. Öyle inanıyorum ki, bu bağlantı işlemi tamamlandığında ilimiz hem daha çevreci, güvenli ve düzenli bir demiryolu ulaşımına kavuşmuş olacak, hem de içme suyu hattımızla ilgili sıkıntı ortadan kalkacak”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 45 = 53