19 Ekim “Muhtarlar Günü” Münasebetiyle Muhtarlar Vali Yavuz’u Ziyaret Etti

Valiliğimiz koordinasyonunda 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan kutlama programı çerçevesinde muhtarlarımız Vali Seddar Yavuz’u ziyaret ettiler.

Karamürsel Alp toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete; Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy ve KBB Muhtar İşleri Daire Başkanı Numan Balaban ile birlikte Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Efe, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Horoz, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Erol Sert olmak üzere 12 ilçe’ den 24 muhtarımız katıldı.

Ziyarete gelen muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Yavuz: “Sizler, devletimizin gören yüzü, işiten kulağı ve aynı zamanda şefkat eli olarak aynı zamanda demokrasimizin de vazgeçilmez gelişmesine katkı sunan önemli bir kurumu temsil ediyorsunuz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimiz özellikle muhtarlık kurumunun yeniden yapılandırılması ve gelişen, değişen ve büyüyen Türkiye’ye uygun konumlandırılması ve sizlerin başta mali ve sosyal haklarınız olmak üzere hak ettiğiniz noktaya çekilmesi konusundaki gayreti ve yapmış olduğu uygulamalar hepinizin malumudur. Bu vesileyle bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımıza sizler adına şükranlarımı sunuyorum. Valilik olarak sizleri çok önemsiyor ve değer veriyoruz. Bir sıkıntı olduğunda bana mutlaka ulaşın elimizden geldiğince yardımcı olacağız.”

Pandemi nedeniyle alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Vali Yavuz; “özellikle yaşanan pandemi süreci içerisinde bu zamana kadar yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı sizlerin nezdinde bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlerden beklentimiz; bütün muhtar arkadaşlarımızı sahada daha aktif görmek istiyoruz. Çünkü halka en yakın olan sizlersiniz, bu yüzden sizlerden yardım bekliyoruz, mahallelerinizi kontrol edin. Bu işleri sadece emniyet ve jandarmaya bırakırsak olmaz. Bu yaşadığımız süreç içerisinde birbirimizle çok daha sıkı bir iş birliği içerisinde olacağız.” diyerek tüm muhtarlarımıza ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Kabullerinden dolayı Vali Yavuz’a teşekkürlerini sunan Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Efe yapmış olduğu konuşmalarında: “ Bu özel ve güzel günde öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve şahsınıza şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımıza göstermiş olduğu ilgi alaka ve maddi durumlarıyla alakalı yaptıkları düzeltmeler için tekrar şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Valimizin Kocaeli’miz için bir farklılık olduğunu düşünüyorum. Dün bizzat buna şahitlik ettim. Sayın Valimiz ile birlikte, mahallemde genç yaşlı, çoluk çocuk ayırmadan, sokak sokak hiçbir kapıyı es geçmeden selamlayarak, hal hatır sorarak gönüllere dokunduğumuz bir gezi programı gerçekleştirdik. Ben burada huzurlarınızda halkımıza göstermiş olduğu sevgi, ilgi ve şefkat nedeniyle kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından ziyaret, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Efe’nin Vali Seddar Yavuz’a çiçek sunumu ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 5 = 3