İYİ Partili Lütfü Türkkan, TBMM yemekhanesinde çıkan yemekleri eleştirerek, ”Meclis’e gelen konuklar, sofradan aç kalkıyorlar’ ifadelerini kullandı

İYİ Parti TBMM Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM yemekhanesinde çıkan yemeklerin kalitesinin düştüğünden şikayet ederek ‘Yemekler tek kelimeyle berbat” diye konuştu. Türkkan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ”Eskiden Meclis’te yemek için konuklarımızdan sıkça talepte bulunanlar olurdu. Şimdi Meclis lokantasına gelen dostlarımız da bizler gibi, sunulan yemekleri yiyemeden aç kalkıyorlar sofradan. Kötü bile değil artık Meclis’te çıkan yemekler, tek kelime ile berbat” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yemeğin en ucuz olduğu yer olan Meclis lokantasında; çorba 2 lira. Izgara köfte ise sadece 10 lira. Dışarda orta halli bir restorantta 30 liradan aşağı yiyemeyeceğiniz biftek meclis lokantasında 12 liraya satılıyormuş

Türk kahvesi 1 TL,
Bardak su yüzde 50 kuruş,
Bitki çayı 50 kuruş,
Tost 5 TL,
1 TL’ye satılan ayran 1.50 TL,
Çay 25 kuruş olduğu söyleniyor.

Türkkan’ın yemekler berbat açıklaması, acaba fiyatların çok uygun olmasından mı kaynaklanıyor sorusunu akıllara getirdi.

Küçük bir esnaf lokantasında bile günlük 15 tl ye yemek yiyen devletimin  vatandaşı, acaba Türkkan’ın bu paylaşımı hakkında ne düşünüyor merak ediyorum!

Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

6 + 2 =