NAZİF TOKGÖZ BAŞARI KOLEJİNDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Kentimize büyük yatırımlar sonucu kazandırılan Nazif Tokgöz Başarı Koleji, bugün eğitim ve öğretim hayatına başladı. İlkokul, Ortaokul ve Lisesi ile başarılı deneyimli kadrosu, öğrencileri, velileri ve birçok davetli konuğun katıldığı okul açılışı ile Nazif Tokgöz Başarı Kolejinde ilk ders zili çaldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program akışı, okul müdürü Nazif Tokgöz’ün konuşması ile devam etti.

Tokgöz; Bugün bizler için tarihi bir gün, Gölcük ve yakın çevresine eğitim verecek yeni bir okul için tüm tecrübemizi, yıllardır bizimle yol yürüyen kıymetli öğretmenlerimizle özdeştirdik. Ve bugün karşınızda Nazif Tokgöz Başarı Koleji olarak; topluma ışık olmaya çalışacağız. Çocuklarımıza ve gençlerimize güzellikleri öğretecek, bilimi öğretecek, çağdaş fikirleri tanıtacak, vatan millet sevgisini öğreteceğiz. Cumhuriyetimizin değerlerini, Atatürkçülüğü, bağımsız ve özgür yaşamanın erdemlerini öğretecek bir eğitimi kurumu olarak burada var olmaktan gurur duyuyoruz.

Kısacası “Bu okul yarının aydın insanlarını yetiştirecek”  biz bu amaçla yola çıkan beş kurucu öğretmenleriz dedi.

Daha İlkokul sıralarında iken okuduğum,  okulun koridorunda asılı bir yazı hafızamdan hiç çıkmadı. “Bir okul açan, bir hapishane kapatır” diyordu. Bu özdeyiş hep ilkem olmuştu.

Nazif Tokgöz Başarı Koleji,  bugün 5 kurucusu ile yıllardır bizimle çalışan ve çalışmaya devam eden öğretmenlerimizin emeklerinin ürünüdür. Hepsinin alın teri ve emeği bu okulun harcına karışmıştır.  Hepsine minnet borçluyuz.

Sözlerimi bitirirken katılımlarınızla şeref verdiniz, okulumuz öğrencilerimize, velilerimize, Gölcük’ümüze ve büyük Türk milletine hayırlı olsun, Hep güzel şeyler yapacağız ve bunu mutlaka başaracağız” dedi.

Sonrasında Hanife Uzuner Mutlu,  öğretmen; “15 Temmuz şehitlerimiz anarken, 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Köklü geçmişi,  güçlü eğitim kadrosu, akademik programları ile çok başarılı bir eğitim yılına başlıyoruz. En az çocuklarımız kadar heyecanlı olan velilerimiz, öğrencilerimizin  okullu olma coşkularına ortak oldu. Yüzlerce öğrencimiz,  Anne ve babalarını gururlandırarak sınıflarındaki yerlerini alarak, birer Nazif Tokgöz Başarı Kolej’li oldular.

Başarıyla dolu yıllara ve kurulacak sımsıkı dostluklara tanıklık edeceğimiz yepyeni bir eğitim döneminin başlangıcı yapıldı. 2019-2020 eğitim öğretim yılının tüm başarılara merhaba demesini diliyorum” dedi.

Devamında, Sınav Temel Lisesi Mezunlarından, tüm mezunlar adına Ebrar Mısra Polat, konuşma yaptı. Sınav Temel Lisesi Mezunu, Pirireis Üniversitesi Burslu Hukuk Fakültesi öğrencisi  Ebrar Mısra Polat, konuşmasında “Burada bulunmaktan büyük iftihar duyuyorum”

Eğer iyi bir koşucuysanız, size eşlik edecek,  yeri geldiğinde bu zorlu maratonda size su ikram edip yorgunluğunuzu alacak koçlarınızla gayretli ve bıkmadan çalışmalısınız, en önemlisi de yolun neresinde olursanız olun,  onlardan acemi olacağınızı ve onların yolu ezbere bildiklerini unutmayın, okulumun yeni başarılarının sizler olmasını diliyorum” diyen hukuk fakültesi yolcusu Polat,  Değerli müdürüm Nazif Tokgöz, biricik öğretmenlerim ve sevgili arkadaşlar 2019-2020 eğitim öğretim yılının hepimiz adına hayırlı olmasını diler okulumuzun açılışını kutlarım.  Son olarak, Güçlü ve başarılı kadrosu ile beni hedeflerime ulaştıran tüm öğretmenlerime her zaman minnettar kalacağım” dedi.

Kapanış konuşmasının ardından, ilk ders zili ile Nazif Tokgöz Başarı Koleji, başarılara, geleceğin ışıklarına merhaba dedi.

Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

84 + = 85