Müfit Saner İlkokulu vitrifiye eserler büyük beğeni topladı

Seramik ve Cam Atıkları ile Müfit Saner İlkokulu’nun Güzelleştirilmesi projesi bu sabah okulda gerçekleştirildi. Öğrencilerin Seramik ve Cam Atıkları ile ortaya çıkarttığı vitrifiye eserler büyük beğeni topladı.

Programa katılım yoğun oldu

Gerçekleştirilen programa başta Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulhalik Köse, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Eski Kocaeli Vali Yardımcısı ve Eski Gölcük Kaymakamı Mustafa Pekdemir, TEMA Kocaeli Şubesi Başkanı Nermin Tol, Gölcük Temsilcisi Melahat Aşıkoğlu, Okul Müdürü Ramazan Açıkgöz, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Müdür Yardımcısı Dç. Dr. Üyesi Nermin Demirkol, Değirmendere Müfit Saner İlkokulu 2/A Sınıf Öğretmeni Tülay Şener Akdağ ve öğrenciler ile esnaflar katılım sağladı.

Müdür Açıkgöz proje hakkında bilgi verdi

Programın açılış konuşmasını yapan Müfit Saner İlkokulu Müdürü Ramazan Açıkgöz, ‘’KOÜ Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu ile okulumuzun birlikte hazırlamış olduğu ‘Sıfır Atık Projesi’ etkinlik sunumuna hepiniz hoşgeldiniz. Atık maddelerin tekrar kazanılarak kullanılır hale getirilmesinin önemini hepimizi biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emin Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde ‘Sıfır Atık Projesi’ tüm ülkede başlatılmıştır. 2018-2019 eğitim öğretim yılı başında 2/A sınıfı öğretmenimiz Tülay Şener Akdağ ve MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nermin Demirkol bir araya gelerek bu kapsamda neler yapılabileceğini araştırarak hem öğrencilerimiz hem de okulumuz açısından faydalı olacak bu çalışmayı başlattılar. Bizlerde bu kapsamda yaptığımız etkinlikler ile Atık fayanslar boyalar ve camlar ile okulumuzdan başlayarak çevremizi güzelleştirmeyi,Atık maddeleri tekrar kazanarak, çevre kirliliğinin bir nebze de olsa önüne geçmeyi,Öğrencilerimize, atık maddeleri geri kazanım yolu ile değerlendirmenin önemini kavratmayı ve farkındalık kazandırmayı hedefledik. Etkinliğimizin herkes için hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen ve katkısı olan başta koordinatör öğretmenler MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nermin Demirkol ve 2/A Sınıfı öğretmenimiz Tülay Şener Akdağ olmak üzere tüm öğretmen, öğrenci, Okul Aile Birliği üyelerimiz ve velilerimize teşekkür eder şükranlarımızı sunarım’ dedi.

Proje sunumunu Demirkol yaptı

MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nermin Demirkol, programda kısa bir konuşma yaparak, proje kapsamında okulun hangi adımlarda düzeltildiğini anlattı ve çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Demirkol, daha sonra sinevizyon eşliğinde yapılan çalışmaları katılımcılara anlattı.

Gülsuyu, ‘Bizlerde bu önemli projeye elimizden geldiğince destek veriyoruz’

Programda kısa bir konuşma yapan Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, ‘Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki Okul Müdürümüz Sayın Ramazan Açıkgöz beyefendi herşeyi güzel özetledi. Projeye destek veren Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO’na, eğitimcilere ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki Sıfır Atık Projesi Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Sayın Emine Erdoğan tarafından ülkemize yaygınlaştırıldı. Bizlerde bu önemli projeye elimizden geldiğince destek veriyoruz. Projede emeği geçen herkese yeniden teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların sonrasında Proje ekibi, gönüllü öğrenciler ve projeye destek veren esnaflara teşekkür sertifikaları ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’da çizimleriyle destek verdi

Sertifika takdiminin ardından İlçe Protokolü ve projede emeği geçenler Atık Vitrifiye Seramiklerle Bank Mozaik etkinliği gerçekleştirildi. Okul bahçesinde yapılan çalışmalar yakından incelenerek, devam eden çalışmalara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’da çizimleriyle destek verdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

14 + = 17