İşeri

Programa CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Sefa Sirman ve Hikmet Erenkaya, Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Gölcük Belediyesi eski başkan adayı Eczacı Turan Dumlu, CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, CHP ve İYİ Parti yöneticileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Salona sığmayan kalabalık için kapı önüne dev ekran kurulurken dışarıdaki vatandaşlar da programı buradan takip etti.

 

‘YORULACAĞIZ VE BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, “Çok önemli bir kavşaktayız. Bu seçim kötü gidişe dur demenin zamanıdır. Vatanını en çok seven işini en iyi şekilde yapandır felsefesi şimdi çalışma zamanıdır. Zafere 22 gün kaldı. Çalışmalarımız daha da aratarak hep birlikte gecemizi gündüzümüze katarak çalmadık kapı, sıkmadık el, ulaşmadık bir karış yer bırakmadan azimle, yorulmadan, gönüllerimize yüklü Gölcük sevdamızdan aldığımız güçle koşturacağız, yorulacağız ve birlikte kazanacağız” dedi.

Ardından söz alan İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, “Millet ittifakı sadece İYİ Parti ve CHP’nin ittifakı değildir. Bu ittifak genci ile yaşlısı ile kadını ile erkeği ile vatanseverlerin yaptığı ittifaktır. Değer bekleyenlerin, hizmet bekleyenlerin yaptığı ittifaktır. Hizmet vermeyi isteyenlerin yaptığı ittifaktır. Dolayısı ile bu ittifak Millet ittifakıdır. 1 Nisan sabahı Kocaeli ve ilçeleri tamam diyecek ve Millet İttifakı milletine hizmet için çalışmaya başlayacaktır” dedi.

Ardından kürsüye çıkan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “31 Mart yaklaşıyor. Biraz evvel Karamürsel’den geldik. Millet İttifakı orada da değişimden yana. Ama burayı da görünce burası da 31 Mart’ta değişime evet diyor. Bu değişimde bizi destekleyecek olan bütün Gölcüklülere teşekkür ediyorum. 1 Nisan’da meydanda halay çekeceğiz” dedi.

 

Sarıbay’ın ardından söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Bu bir genel seçim değil. Başbakan da Cumhurbaşkanı da seçmeyeceğiz. Burada karar verirken her zaman halka hizmete kapısı açık olan, bizden biri, içimizden biri olan belediye başkanlarını seçmemiz gerekiyor. Onun için televizyonlara, görsel ve yazılı basına inanmayın. Kendi içinizden birilerini seçmek için sokaklara gidin ve millete anlatın. Biz artık Gölcük’te ve Kocaeli’de değişim istiyoruz diyin. Milletin ittifakını istiyoruz diyin. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, “Bugün ülkemizde bir kriz var. Bu kriz de gelir geçer ama demokrasiyi kaybetmemek bizim için çok daha önemlidir. Millet ittifakını çok önemsiyor ve iyi ki millet ittifakı var diyoruz. Bizler Millet İttifakı ile Gölcük’te değişimin olabileceğini hissettik. Başkan adayı olayı olarak buraya geldiğimde bu değişim hareketi için İsmet İşeri’nin oldukça hazırlıklı olduğunu gördüm. Nereye gitsek hazırlıklar tamamlanmış organizasyonlar eksiksiz ve insanlar heyecanlıydı. O zaman anladım ki İsmet İşeri işinin eri İsmet İşeri” dedi

Kaman, “Biz Gölcük’e sözler verdik. Bu donanma kentine deprem müzesi yapalım dedik. Sosyal hayatımız kalmadı.  5 sene önce burada 6- 7 tane sinema vardı şimdi bir tane bile kalmadı. Sosyal hayatın kalitesini arttırmaya sözler verdik. Değirmendere’yi yeniden canlandırmaya sözler verdik. Büyükşehir adayı olarak burada söylüyorum. Tamvayı Gölcük’e kadar uzatmaya söz veriyorum. Bizler hazırlık yaptık ve hazırız. Tüm Kocaelililerden desteğinizi bekliyoruz” dedi.

Kaman’ın ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, “Türkiye çok ciddi felaketler ülkesi haline geldi. Demokrasiyi unuttu bu ülke.  Milletine terörist diyen Cumhurbaşkanını milletine şikayet eden parti liderini bugün o sayın cumhurbaşkanı hapse göndermekle tehdit ediyor. 8 Mart kadınlar günüydü. Hepsi 8 Mart’a dair sözler söylediler ama bir gün bile bekleyemediler. İkinci gün siyaset yapan bir kadını hapse göndermekle tehdit etti. Sayın Akşener’e de bugün cevap verdi. ‘Senden korkan senin gibi olsun’ dedi. Bizler onlar gibi ballı börekli cezaevlerinde yatmadık. Bizler hücrelerde yata yata geliyoruz. Onların bu söylediklerinden asla ve kata korkmuyoruz” dedi.

 

Türkkan, “Bu millet demokrasiyi bu ülkede daim edene kadar susmayacağız. Onları da hukukun içersinde siyaset yapmaya mecbur hale getireceğiz. Demokrasi içinde, hukuk içinde nasıl siyaset yapılacağını öğrenecekler. Bu ülkenin başka çıkış yolu yok. Bakın çok ayrı mecralardan geliyoruz.  Farklı ideolojilere mensup insanlarız biz. Demokrasi öyle bir pencere ki zaman zaman yağmur yağıp sizi ıslatabilir. Kar yağıp sizi üşütebilir. Ama o demokrasi penceresini kapattığınız zaman bilin ki havasızlıktan boğulursunuz. Bizler bu demokrasi penceresini açık tutmaya yemin etmiş insanlar olarak bu salonda toplandık

Millet ittifakı hakkında konuşan Türkkan, “Bu ittifak gerçekten bu ülkeye hizmet etmek isteyenlerin, bu ülkeyi soymadan, başka mecralara sürüklemeden yönetmek isteyenlerin kurduğu bir ittifak. Bu ittifakın kıymetini bilmek lazım. Bu ittifak bizim namusumuzdur. Namusumuza helal getirmemek de bizim şiarımızdır” dedi. Türkkan’ın ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, “Türkiye’de her zaman millet kazanır. Millete rağmen iş yapanlar geçmişte de vardır. Kurtuluş Savaşı’nda da vardı. Bugün Sayın Akşener’e yapılan alelade bir tehdit değildir. Bugün bu ülkeden sandıktan çıkmış olmakla beraber her geçen gün diktatörleşen, her geçen gün ağzından çıkan kanun olsun, hatta ayet olsun diyen ve siyaseten rotasını, pusulasını kaybetmiş, Türkiye derdi kalmamış bir siyasi muhtelisin telkinidir. Bu millet bunlara pabuç bırakmayacaktır” dedi.

Ülkemizde yaşanan ekonomik krize değinen Altay, Erdoğan’ın manipülasyon dediği, damadının türbülans dediği bir AK Parti yöneticisinin kur atağı dediği, bay cumhurun dış müdahale dediği ama gerçekte Türkiye’de can yakan insanların evlerini yangın yerine çeviren bir ekonomik kriz var. Bu ekonomik krizin de bir tane sorumlusu var. O da bay kambur. Bay cumhurla bay kambur bu krizin sorumlusudur. Bu millet 1944’te kuyruğa girdi, ekmek kuyruğuna girmiştik. O zaman 2. Dünya savaşı vardı ve Edirne’ye dayanmıştı. İsmet Paşa Türkiye’yi o savaş dışında tutmak için tedbirler aldı. Türkiye 1977’de de kuyruğa girdi. O zamdan da bütün dünyada bir petrol krizi vardı ve rahmetli Ecevit’in emperyalizme baş kaldırarak başlattığı bir Kıbrıs harekatının ambargosu vardı. Savaş yok, ambargo yok, doğal felaket yok, soruyorum şimdi ne var da milletimiz kuyruğa giriyor” dedi.

AKP’nin oylarının eridiğini belirten Altay, “Ülkemizde yaşanan ve Cumhuriyet tarihimizin en derin bu krizi bay kamburun evdeki yüzde ellisinin yüzde ellisini götürdü. Bunu gittiğimiz her yerde görüyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi her yerde tavaya atılan tereyağı gibi eriyor. Gölcük kararını verdi. Gölcük’e işinin eri biri olmalı. İşinin eri olan İsmet İşeri’yi Gölcük’e, cerrah Serdar Kaman’ı ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirmekle birlikte Türkiye’ye çok önemli bir mesaj verecek.  Erdoğan’ı sevenler bu seçimde ona oy vermeyerek hırsını aklının yanına, Rize’nin sahiline indirecek. Bu hem Erdoğan’a hem de Türkiye’ye iyi gelir ve millet rahat bir nefes alır” dedi.

Altay, “Terör olayları oylarımızı artıyor diyen bir Ak Parti zihniyetine, bombalar patladıkça oylarımız artıyor diyen bir Ak Parti zihniyetine bu seçimde bir hesap sormak herkesin bir vatandaşlık ve yurttaşlık görevidir. Türkiye’de yaşayan her 4 gencimizden birisi işsizse, Türkiye’de 82 milyonun 70 milyonu hayat pahalılığından şikayetçi ise ve Türkiye’de 82 milyonun 82 milyonu da terör örgütlerinin açık hedefi haline gelmişse Türkiye’de bir şeylerin değişmesi lazım. Bir ülkede hem işsizlik, hem hayat pahalılığı var ise önce evde huzur kaçar, sonra kasabada, ilçede, ilde ve ülkede huzur kalmaz. Türkiye’de bir beka sorunu yok ama bir huzur sonunu var. Türkiye huzurunu bozanlara, devleti talan edenlere, saray sosyetesi yaratanlara, milleti patates soğan kuyruğuna dizenlere 31 Mart’ta hesap sormalıdır. Bu yurttaşlık görevidir. Bu kutsal emanetimiz olan ülkemize sahip çıkmaktır” dedi.

Altay’ın ardından Millet İttifakı Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri sahneye eşi Aynur İşeri ile birlikte çıktı. Konuşmasının öncesinde İşeri, hayatının her anında yanında olan eşine ve ailesine teşekkür etti. Siyasetin özünde insanlığa hizmet olduğunu belirten İşeri, “Siyaset insanlığa hizmet amacı ile yapılıyorsa bunun mukaddesatı ve sevabı gerçekten çok büyüktür. 30 Mart 2014 akşamı Gölcük’te büyük bir umutla belediyeyi seçimlerinin sonuçlarını beklerken yarıştığımız AKP’lileri aldığı oy ile erkenden evlerine göndermeyi başaran ve son anda köylerden gelen oylarla az farkla seçimi kaptırdığımız, Gölcük’te bizlere seçimin alınabileceği algısını aşılayan, bizlere umut ışığı olan Turan Dumlu’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Turan Dumlu Türk siyaseti ve Gölcük siyaseti için gerçekten önemli bir figürdür. Büyük hizmetleri oldu. Gerçekten bugün Gölcük’te seçim alınabilecek algısı oluşmuşsa bunu Turan Dumlu’ya borçluyuz. Kutsal bir yola çıktık. 3 Haziran 2012’deki kurultayda genel başkanımız Kocaeli’de belediyelerin sıfır çektiğini söyleyerek artık Kocaeli’de belediyelerin bazılarının alınması lazım demişti. O benim içimde uhde kaldı. Ben de o gün kendi kendime söz verdim ve Gölcük Belediyesinin anahtarını almadan genel başkanımızın huzuruna çıkmayacağım dedim. Bu Turan Dumlu ile olacaktı ama olmadı. Ama süreç buraya geldi. İnanın siyasete girdiğimden beri buraları bir basamak olarak kullanıp hiçbir zaman makam ve mevkii beklentisi içine girmedim ve bunun için siyaset yapmadım. Süreç beni buralara getirdi. Bu benim için çok onur verici bir durum” dedi.

Aday gösterildiği günden bu yana hiç durmadan çalıştığını belirten İşeri “Başkanlığı her gün hayırlısı ise bana nasip etmesi için Allaha dua ediyorum. Gölcük halkına hizmet etmekten başka hiçbir düşüncem yok. Seçim çalışmalarının ilk startını verdiğim Hamidiye’den başladım. Çok yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Bu ilgi ve sevgi bizim yol haritamız oldu. Bu açıdan ben başta Hamidiyeliler olmak üzere bütün köylerimize bizlere gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Gölcük doğduğum ve doyduğum yer. Mali müşavirim ve Allaha şükür iyi bir ekonomik gelirim var. Siyasetin şeffaaşması için siyaset yolunda ekonomik özgürlüğü olan dürüst insanlara ihtiyaç var” dedi.

Çalışmalara başladığımda çarşıda sokakta karşılaştığım insanlar bana daha önce AKP’ye oy verdiklerini, MHP’ye oy verdiklerini ama artık vermeyeceklerini söylüyorlar. İnanılmaz bir sevgi seli var. Ekibimi soruyorlardı. Evet ekibimin de çok önemi vardı. Bizim ekibimizde hiçbir şekilde ekonomik beklentisi olan, belediyede siyasi rant peşinde olacak bir tane bile adam bulamaz hiç kimse. İnsanlar dokunmak istiyor, şeffaf belediyecilik istiyor. Hz. Ömer adaletinden bahsediliyor ama uygulamada maalesef bu yapılmıyor. Biz Hz. Ömer’in adaletini sözde değil özde de uygulayacağız, bundan hiçbir şekilde şüpheniz olmasın. Projelerimi gördünüz, Allahın izniyle, sizlerin de desteğiyle biz bunları yaparız.

Adaletin sadece yargıda olmadığını belirten İşeri, “Önce adaleti tesis edeceğiz. Belediyenin mal ve hizmet alımlarında her esnafa dokunacağız. Mevcut belediyenin yaptığı hizmetler var ben bunları inkar etmiyorum. Mesela cenaze evlerine yemek götürmeleri çok iyi bir projedir ama saha çalışmalarında konuştuğumuzda soruyorum  kendilerinden yemek alımı yapılmadığını söylüyor. Meğer cenaze yemeği olsun ya da başka bir şey olsun kendilerine yakın olan bu birkaç kişi dışında başka hiçbir esnafa dokunmamışlar. Hizmet alımlarında o işi yapan bütün esnafımızı çağıracağım. Kura çekeceğim ve 15’er gün süreyle hizmet alımı yaparak Gölcük esnafının önünü açacağım” dedi. Konuşmaların ardından belediye meclis üyeleri tanıtımı yapıldı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

59 + = 62