VELİLER SORUYOR?

VELİLER SORUYOR?

DONANMA İLKOKULU TAŞINACAK MI?

Donanma İlkokulu öğrencileri, inşaatı başlayan okulda eğitim görmeye başladı.

‘Eğitime %100 Destek Kampanyası’ kapsamında gerçekleştirdikleri yatırım ile çocuklarımıza modern bir eğitim ortamı sunmak için kolları sıvayan Ford, 35 derslikli bir ilkokul inşa etmek için çalışmalara başladı. Deprem hasarı nedeniyle yapımına başlanan Donanma İlkokulu’nun yerine yapılacak okulun adı Vehbi Koç Vakfı Semahat Arsel İlkokulu olacak.

Yeni öğretim döneminin başlaması ile birlikte ilk ders zili çaldı. Donanma İlkokulu öğrencileri de okullarında yerlerini aldı. 35 derslikli muhteşem bir ilkokul inşa etmek için kolları sıvayan otomobil devi Ford’un, iştirakleri çalışmalara başladı.

Ancak,  yapılan temel çalışmaları nedeniyle öğrenciler matkap sesleri arasında ders dinlemeye çalışıyor. 1. Sınıfa yeni başlayan minik öğrencilerimizin korkması ve tedirgin olması sebebiyle veliler ve öğrenciler duruma tepkili.

‘OKUL ZANGIR ZANGIR SALLANIYOR!’

Edindikleri bilgilere göre okulun temeline 200 kazık çakılması gerektiğini belirten veliler,  o vinç ve iş makineleri temeli kırarken, okul bahçesi ve okul zangır zangır sallanıyor. Bu sene okula yeni başlayan çocuklarımız hem bizlerden ayrılmaya alışmaya çalışırken, çalışma sebebiyle çıkan o ses ve sarsıntı yüzünden büyük korku ve tedirginlik yaşıyorlar.

Bizler şehrimize destek olan Ford’a, geleceğimiz için kazandırmayı planladığı ve çalışmalarına başladığı ilkokul için teşekkür ediyoruz. Lakin, yetkililerin bir alternatif oluşturması lazım. Biz buradan yetkililere seslenmek istiyoruz, okul değişikliği konusunda destek bekliyoruz. Süreç itibariyle bir inşaat alanında eğitim olmaz, Allah korusun ileride yaşanabilecek bir kazada çok yanarız. 3 aylık yaz tatili vardı, Buraya kocaman bir vinç girdi, daha iş makinaları da girecek. Çocuklarımıza en ufak bir zarar gelirse sorumluluğunu kim verecek bilmiyoruz” ifadelerini kullanan anne ve babalar bu konuda üzgün ve çok düşünceli olduklarını dile getirdiler.

Çocuklarının inşaat alanında eğitimlerine devam etmesini istemeyen veliler yakın bir ilkokulda, bu yıl ki eğitim ve öğretim dönemini geçirmek için yetkililerden seslerini duymasını istiyorlar.

Haber: Tuğba Zeren

 

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

  1. Böyle düşüncesizlik böyle rezillik olamaz çocuklara bişey olursa bunun hesabını kim verecek çok merak ediyorum…