TRAFİK SİGORTASI NEDİR NEDEN ZORUNLUDUR ?

 

 

 

Bugün ki yazımızda trafik sigortasının kapsamlarını anlatmaya çalışacağım detayları hakkında örneklerle önemine dikkat çekeceğim.

 

Trafik sigortası trafikte olana motorlu her araç için zorunludur olası hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan bir sigortadır zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan araçlar trafiğe çıkamazlar trafik sigortası TÜRKİYE CUMHURİYETİ SINIRLARI içerisinde geçerlidir.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI YAPILDIĞI ARACIN ZARARINI KARŞILAMAZ SADECE ZARAR VERDİĞİ KARŞI ARACIN ZARARINI VE BEDENİ ZARARINI KARŞILAR….

 

Bu zorunlu sigortayı yaptırmayan araçlar trafikten men edilir yediemin otoparkına çekilir kaldığı gün kadar park parası öder sigortasız trafiğe çıktığı için para cezası öder tüm bunlar zorunlu yaptırımlardır yasal olarak.

 

Asıl önemlisi kazaya karıştığında karşı tarafın masraflarını kusurlu kusursuz bakılmaksızın tüm maliyetleri cebinizden ödersiniz adli ve idari para cezaları üzerine tuz biber olur.

ARACINIZIN TRAFİK SİGORTASINI MUTLAKA YAPTIRIN !!

 

Trafik sigortası o kadar kapsamlı ve detaylıdır ki sayfalarca yazılar yazılıp günlerce konuşulacak konular barındırır içinde bizler sırasıyla yaşanmış örneklerle paylaşmaya çalışacağım sizlerle.

 

Öncelikle poliçenin içeriğine gireceğim örnek olarak 2000 model 20 bin tl civarında bir aracınız var poliçe tutarı 700 lira civarında kabul edelim bu rakam birçok araç sahibine fazla geldiği için daha ucuza trafik sigortası kestirmek için acente acente dolaşır bir çok teklif alır içlerinden en ucuzunu yaptırırsız evet bu şekilde yasal olarak üzerinize düşeni yapmış sayılırsınız kimi acenteler müşteri talebi doğrultusunda çok ucuz rakamlara poliçe keser ve bu sizi çok memnun eder taki bir kazaya karıştığınızda ve %100 kusurlu  çıktığınız ana kadar.

 

Örnek olarak 2015 model orta segment 90 bin tl olan bir araçla kazaya karıştınız bu aracın kaskosu var mevcut anlaşmalı tutanakla aracının hasar dosyasını açtırıp aracını orijinal bir şekilde onarımını yaptırır sizin trafik sigortanızla uğraşmaz bile kasko poliçesi asıl şimdi devreye girer müşterisinin mağduriyetini gidermenin maliyetinin faturasını sizin trafik sigortanıza rücu eder yani tahsil eder.

 

En önemli kısım yazının başında belirttiğim teminatı düşük ucuz trafik sigortanız bakalım çarptığınız aracın hasarının ne kadarına kadar ödeme yapacak çünkü siz poliçe ucuz olsun diye teminatları kısıtlı yaptırdınız yarısına kadar olan kısmı ödediğini düşünelim evet kalan yarısı sizden tüm hukuki haklarını kullanarak sizden tanzim edecektir lütfen poliçenizi yaptırırken teminatlarını düşük tutup ucuza kaçmayın bedeli çok ağır olacaktır. Kaldı ki  karşı aracın yüksek modelli lüks bir segmentte araç olduğunu düşünürsek ömrünüzün sonuna kadar bu zararı ödemek zorunda kalırsınız.

 

Trafik sigortası nekadar önemli görüyorsunuz uzunca bir süre trafik sigortasının detaylarını yazacağız yarınki yazımzda kaza anında neler yapacağız anlaşmalı tutanak nedir nasıl dolduracağız ya karşı tarafla anlaşamazsak gibi kafanızda beliren tüm sorulara cevaplar bulmanızı sağlayacağım.

 

Mutlu sağlıklı kazasız günler dilerim.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)