IŞIK: “SEÇİM GÜVENLİĞİ MAĞLUBİYETİN KILIFI”

 

 ‘Yerel Medya Buluşmaları’ kapsamında kentimizin basın mensuplarıyla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, milletvekili adayı gösterilmesini güçlü meclis kurulması için yapılan bir hamle olarak görürken, seçim güvenliği ile ilgili muhalefetin çıkışlarını da mağlubiyetin kılıfı olarak değerlendirdi ve “Sandıklarda kendi temsilcileri var. Buna rağmen seçim güvenliği diyorsanız, o zaman kılıf arıyorsunuz. Türkiye’de her şey olabilir ama sandıkta hile olmaz” dedi.

 

 

 

 

16 Nisan 2017 Referandum döneminde Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’yle birlikte ilki gerçekleştirilen ‘Yerel Medya Buluşmaları’nın ikincisini Başbakan Yardımcısı Fikri Işık The Ness Termal Hotel’de geniş katılımla gerçekleştirdi. Buluşmada kentimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basının temsilcilerinin yanı sıra; AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy ile Basın Yayın ve Enformasyon Daire Başkanı Habib Kaya katıldı. Seçimlere 2 hafta gibi kısa bir süre kalmışken önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Işık, milletvekili hedef sayısı 9 olarak verdi.

9 VEKİL BİZİM İÇİN BAŞARIDIR

Milletvekili sayısı noktasında öngörünüz nedir sorusuna Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Geleneğimizde seçimlerden önce tahmini rakam ve hedef belirlememiz vardı. Fakat bu seçim erken seçim değil, çok erken bir seçim oldu. Takvim o kadar dar oldu ki bizim istediğimiz çalışmaları yapmak için çok az bir zaman kaldı. Belli çalışmalar yapıyoruz. O rakamlar tahmini verilmiyor. Bu rakamları değerlendirme zamanımız olmadı. Kriterimiz şu 7 olursa kendimizi başarılı saymayız. 8 bizim için normal bir sonuçtur. 9 ise bizim için başarıdır” dedi.

BUGÜN SANDIK KURULSA KAZANIRIZ

Genel siyaset konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Işık, “Tek turda biteceğini düşünüyorum. Trend git gide yükseliyor. Seçim havası iyice ısınıyor. Herkes adayları bir tartma imkanı buldu. Adaylara bakınca Cumhurbaşkanımızın bilgisi, kapasitesi ortaya iyice çıktı. Bugün sandık kurulsa AK Parti seçimi çok rahat alır. Son bir hafta on gündür milletvekili seçimlerine yönelikte hava yükseldi. Bir fiil alanlardayız. AK Parti 300’ün üzerinde bir sayı çıkartabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

PARTİMİZ SİYASETİ GENÇLEŞTİRDİ

AK Parti Kocaeli 11’inci sıra Milletvekili Adayı Elifnur Bayram’ın seçilemeyecek yerden aday gösterilmesine dair yöneltilen eleştirilere yanıtınız nedir sorusuna Işık, “Bu eleştiriyi muhalefet yapıyorsa bir dönüp kendi listelerine bakmalılar. AK Parti bir ilki yaptı. Gençlerin seçileceği dönemlerde gelecek. Genç bakanlarımız mevcut. Eskiden milletvekili adayı olmaları bile imkansızdı. Siyasette kendisini gençleştiren ve gençlere yer açan bir partiyiz” yanıtını verdi.

GÜÇLÜ BİR MECLİS OLACAK

16 Nisan referandum seçimlerinde İzmit’te yüzde 49’larda kaldı. İzmit için ayrı bir çalışma modeli uygulayacak mısınız sorusuna Işık, “Yerel ve genel seçimlerin gerçeklikleri biraz farklıdır. Yerel olsa ayrı bir çalışma yaparız. O yüzden ortak bir modelimiz var” açıklamasında bulundu. Bakan olarak sizi görmeye alışkınız, milletvekili listesinde olmanızı nasıl değerlendirmeliyiz sorusuna, “Meclisin güçsüz, olacağına dair bir takım söylentiler çıktı. Fakat partide önemli rol oynayan isimlerin vekil adayı gösterilmesi, güçlü bir meclisin olacağını ortaya koyuyor. Bunu ben böyle değerlendiriyorum” dedi.

KOCAELİ HEDEFLERİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ

Kocaeli’ye özel bir manifesto yayınlayacak mısınız sorusuna Işık, “Manifesto açıklamaktan ziyade önümüzdeki 5 yılda hedeflerimizi açıklayacağımız bir toplantı yapacağız. 12 Haziran’da Kocaeli’ne özel hedeflerimizi açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız manifestoyu açıkladı. O açıklama Kocaeli’ni de kapsıyor” dedi. Pazar günü Kocaelililere Millet Bahçesi müjdesi olacak mı sorusuna Işık, “Millet Bahçeleri noktasında bir değil birden fazla müjdemiz olabilir. Pazar günü hepinizin çok beğeneceği projelerimiz olacak. Eminim siz de beğeneceksiniz” dedi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ MAĞLUBİYETİN KILIFI

Seçim güvenliği konusuna da değinen Işık, “Muhalefet bir oyun bile takipçisi olacağız diyor. Biz bundan mutluluk duyarız. Vatandaş hür iradesiyle gelsin oyunu kullansın. Bizim bugüne kadar bundan hiç tereddütümüz olmadı, olmayacak da. Hayır çıkacak umuduyla tabanını hareketlendirip, sonra sonuç karşısında suçu seçim güvenliğine yüklemesin. Sandıklarda kendi temsilcileri var. Buna rağmen seçim güvenliği diyorsanız, o zaman kılıf arıyorsunuz. Türkiye’de her şey olabilir ama sandıkta hile olmaz. Muhalefet seçim güvenliği derse, bilin ki mağlubiyeti kabul etmişlerdir” açıklamasında bulundu.

BAZI ARKADAŞLAR YERELDE DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Listede teşkilattan isimlerin yer almaması sorusuna ise şu açıklamalarda bulundu: “Listemizin ilk 9’u zaten teşkilattan gelen isimlerimiz. Teşkilattan kimse yok dersek haksızlık yapmış oluruz. Değerlendirmeyi genel merkezimiz yaptı. Önümüzde bir yerel seçimler var. Bazı arkadaşların orada değerlendireceğiniz düşünüyorum. AK Parti’de hizmet eden arkadaşlarımız hiçbir zaman kenara atılmaz. Listelerde yüzde 40 gibi bir değişim oldu. Kocaeli’nin yapısında bir uyum vardır.

KOCAELİ HEP İYİ SINAV VERDİ

Takım çalışmasını biz önemseriz. Listede bir tek Zeki Aygün yer almıyor. İleride farklı bir değerlendirme yapılacağını düşünüyorum. 2009 yılında 12 belediyenin tamamını aldık. 2014 seçimlerinde de durum aynı. Vatandaşımıza sorarız memnun musunuz diye sonrasında da teşkilatımıza sorarız devam etmek istiyor musunuz diye en son da özel hayatına, ilişkilerine bakarız. Bir sorun yoksa aday gösteririz. Kocaeli bu konuda hep iyi sınav verdi.” AK Parti’de kutuplaşma var mı sorusuna, “Siyasi partilerin içerisinde farklı düşünen insanlar olacaktır. Bu küsleri bana söyleyin barıştıralım. Biz siyaset yapıyoruz. Kanarya sevenler derneği değiliz. Parti içerisinde el sıkmayan kimse yoktur. Siyasette hiçbir zaman ekipçilik yapmadım. Takım oyunu oynadım. Hala da oynuyorum. Her düşünce de evde hanımınızla aynı fikirde mi oluyorsunuz.”

EKİP DEĞİL, TAKIM OYUNU OYNADIM

Işık, AK Parti’de kutuplaşma var mı sorusuna, “Siyasi partilerin içerisinde farklı düşünen insanlar olacaktır. Bu küsleri bana söyleyin barıştıralım. Biz siyaset yapıyoruz. Kanarya sevenler derneği değiliz. Parti içerisinde el sıkmayan kimse yoktur. Siyasette hiçbir zaman ekipçilik yapmadım. Takım oyunu oynadım. Hala da oynuyorum. Her düşünce de evde hanımınızla aynı fikirde mi oluyorsunuz” diyerek parti içi bir bölünmenin olmadığı belirtti.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI GÖNLÜMDEN GEÇMEDİ

Birlikspor noktasında pişmanlık duymadığını belirten Işık, “O dönemki koşullar böyleydi” diyerek Büyükşehir belediyesi için aday olacak mısınız sorusuna, “İbrahim başkanımızı son derece başarılı buluyorum. Bize hangi görev verilirse onu yapmanın dışında bir niyetimiz yok. Kent İbrahim Bey’e güveniyor. AK Partili olmayanlar bile İbrahim Bey’e güveniyor. Bana sorarlarsa benim görüşüm açık. Bana sormadan farklı bir değerlendirme yapılırsa genel merkezimizin takdiridir. Büyükşehir hiçbir zaman gönlümden geçmedi” dedi.

 

 

 

 

 

Print

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 4 =