İŞERİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, Gölcük’e üniversite eğitimi için gelen öğrencilerin barınma olanakları ve Türk Dil Kurumu’nun kuruluş yıldönümü ile ilgili olarak dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri, konu hakkında yaptığı açıklamada “Her yıl yüz binlerce öğrenci, üniversite hayatına adım atıyor, okuyabilmek için şehir değiştiriyor. Bundan dolayı öğrencilerin en az yarısı, üniversite hayatlarını sürdürebilmek için barınabilecek bir ev, pansiyon veya yurt arıyor. Fakat bu dönemde öğrenciler açısından dikkat çeken bir durum oldu” dedi.

İşeri, açıklamasına devam ederek “Ülkemizin birçok yerinden öğrenciler, barınabilecek yer bulamadıkları için sorunlarını dile getirmeye başladı. Birçok ev ilanına baktığımız zaman bazı evlerin penceresinin dahi olmadığını veya ufacık evlere oldukça yüksek kiraların istendiğini görüyoruz. Açılan yeni üniversitelere göre yurtların yetersiz olması nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşadıklarını da söyleyebiliriz. Ülkemizdeki milyonlarca insan, hayatlarını devam ettirebilmek için var gücüyle çalışıyor ve kısıtlı imkanlarla hayatlarını sürdürüyor. Bu koşullarda, bir öğrencinin yurtta kalabilmesi için de yüksek bir kazanca ihtiyaç olduğu görülüyor” dedi.

Sözlerini sürdüren Başkan İşeri, “İlçemize baktığımız zaman bazı yurtların pahalı olduğunu, yine birçok evin kirasının da yüksek tutulduğunu görüyoruz. En azından kendi ilçemiz için konuşursak öğrencilere karşı daha duyarlı davranmalı, ülkemizin geleceği olan gençlerimize yurt kiralaması ve kiralık ev verilmesi konularında daha makul tutarları sunmalıyız. Durum böyle giderse sadece ilçemizde değil ülkemizin birçok noktasında öğrenciler, barınacak yer bulamadıkları için evlerine geri dönmek zorunda kalacak. Gençlere verilecek destek, eğitime verilecek destektir. Bizler de üniversite eğitiminin devamı için öğrencilerimize destek olalım” dedi.

İşeri, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan kısa bir süre sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği üzerine dil işlerini yürütecek bir oluşumun kurulması kararlaştırılmıştı. Yaşamı boyunca Türk diline önem veren Atatürk, Türk Dili Tetkik Cemiyeti kurulmadan görüşlerini çeşitli zeminlerde dile getirmiştir. Türk Dil Kurumu, 89 yıl önce çok sayıda bilim adamı, gazeteci, yazar, devlet adamı ve sanatçı gibi önemli meslek gruplarının toplandığı Türk Dili Kurultayı’nda Türkçenin önemini vurgulamak adına 26 Eylül gününü Dil Bayramı olarak ilan etti. 1932 yılında düzenlenen 1. Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül’ü her yıl Dil Bayramı olarak kutluyoruz. Dilimizi, yani milli kimliğimizi bizlere kazandıran, 26 Eylül’ü Türk Dil Bayramı olarak kutlamamıza vesile olan ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)