“GÖLCÜK BELEDİYESİ ÖRNEK DURUŞ SERGİLEMİŞTİR”

GÖLCÜK BELEDİYESİ GEREĞİNİ YAPTI

Coşkun Otel binası ile ilgili, Ahmet Coşkun’dan açıklama:

İlçemiz merkezinde bulunan Coşkun Otel binası ile ilgili yaşanan hukuki süreçte, Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer başta olmak üzere, konu ile alakalı tüm Gölcük Belediyesi yetkilileri gereğini yapmıştır.

Bina hissedarları tarafından istenilen performans analizlerinin yetersiz çıkmasıyla birlikte belediyemiz tahliye kararını alarak örnek bir duruş sergilemiştir.

Kentsel dönüşüm ile alakalı müracaat edilmiş olmasına rağmen birkaç hissedar kentsel dönüşüm çalışmalarını engellemek için kendi işyerlerine kolluk kuvvetleri ile gelinmesine rağmen, bütün özel sektör ve kamu yetkililerinin görevlerini yapmalarına izin vermeyerek, kamu can ve mal güvenliğini hiçe sayarak, süreci engellemek için ellerinden geleni yapmışlardır.

Binanın güçlendirilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılmış; bu süreç her ne kadar devam etmekte olsa da,  binanın güçlendirilmesinin mümkün olmadığı zaten teknik raporlar ile ortaya çıkmıştır.

Gölcük merkez girişinde köşe başında yer alan ve 1999 depreminde; büyük bir kütlesi olması, arka kısmında ki yıkılan bir binanın üzerine devrilmesine rağmen yıkılmadan ayakta kalarak, görevini yapmıştır.

Gölcük ilçe merkezinde yer alan binanın, Kamuoyunda da güven arz etmediği aşikârdır.

Gölcük Belediye Başkanı Sayın Ali yıldırım Sezer ve konu ile alakalı tüm Gölcük Belediyesi yetkilileri süreci bugüne kadar hukuka ve kamu vicdanına uygun şekilde yönetmişlerdir.

Kocaeli Ticaret Odası’nı ve meslek gruplarının katkılarıyla; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmakta olan, şehir merkezlerindeki mevcut yapı stoğu ile alakalı kentsel dönüşüm çalışmalarını bir an önce tamamlayarak, Türkiye’de depremden en çok zarar gören Gölcük halkı ve Gölcük belediyesinin ilçe çehresini yenilemesi hususunda önemli katkı sağlayacaktır.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 17 = 21