Esnaf kredi faizlerine %100’ün üzerinde artış! Taksitleri devam eden kredileri de kapsayan artış’a Başkan Kocaman’dan ‘ESNAFIMIZI ZORA SOKACAK BU ARTIŞI KALDIRIN’ Talebi!

Türkiye’de esnafların ticari çalışmalarına destek olunması amacıyla, esnafın can suyu diyerek kullandığı Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandırılan kredilerin faizlerine yüksek oranda zam yapıldı.

Üstelik değişen kredi faiz oranları kredi taksitleri devam eden esnafların kredilerini de kapsıyor.

Necmi Kocaman Gölcük Esnaf Odası Başkanı Kocaeli Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kocaman; ‘Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz aracılığıyla Halkbank tarafından Esnaf ve Sanatkarlarımıza kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemeleri maalesef Halkbank Genel Müdürlüğünce faiz güncelleme uygulamasıyla kademeli olarak 10-15 puan artırılmıştır.                                        Esnaf kredilerinde yapılan faizler son güncelleme; / 7.5 olan kredi faizi /17’ye.  / 8.5 olan kredi faizi  18’e. 9,5 olan kredi faizi /21’e . 12.5 olan kredi faizi 24e. 17.30 olan kredi faizi /25’e   20 olan kredi faizi 26’ya  22.30 olan 27’ye.  24 ve 25 olan kredi faiz oranı /29 oldu..                                                        Kullandırılan krediler her ne kadar değişken faizli kredi olarak verilmiş olsada bu uygulama Esnafımızın üstüne ağır bir yük getirecektir.. Kesinlikle bir güncelleme beklemezken yapılan uygulamanın bizleri üzdüğünü ve böylesine bir faiz yükünün altından Esnaf ve Sanatkarımızın kesinlikle kalkamayacağını önemle belirtmek isteriz. Bu uygulama yerine, yeni kullandırılacak olan kredilerde kredi faiz oranlarının artırılmasının daha makul olacağını ifade etmek isteriz. Bu bağlamda Esnaf ve Sanatkarlarımızın aşırı mağduriyeti doğacağından  Hükümet yetkililerimizden Esnaf ve Sanatkarlarımızı zora sokacak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını önemle talep ediyoruz…’

 Necmi Kocaman Gölcük Esnaf Odası Başkanı Kocaeli Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)