Depremde en çok bu yerler zarar görecek!

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Toplantısı’nda kentsel dönüşüm ele alındı

Kocaeli Ticaret Odası Ocak ayı MeclisToplantısı bugün gerçekleşti. Meclis’te Kocaeli’nin kentsel dönüşümü ele alındı. Konu ile ilgili sunum yapan KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çuhadar, “Daha önceleri riskli alan ilan edilen İzmit Cedit Mahallesi’nin bir kısmının yanına, Veli Ahmet ve Hızır Reis mahalleleri de eklenmiştir. Bu mahallere ilave, çarpık yapılaşmaları ve düzensiz kentleşme yapılmış Gültepe, Yenidoğan ve Cedit Mahallesi’nin kalan kısmı da riskli alan olarak ilan edilmeli ve yeniden planlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

İHRACAT ARTTI

Kocaeli Ticaret Odası Ocak Meclis toplantısı, bugün gerçekleşti. Burhan Kasım Toplantı Salonu’nda gerçekleşen meclisin başkanlığını KOTO Meclis başkanı Akın Doğan yaptı. Mecliste 5 gündem maddesi görüşüldü. KOSGEB Destek Projesi sunumu ile başlayan program, Necmi Bulut’un aylık faaliyet raporunu sunması ile devam etti. İhracatın arttığını vurgulayan Bulut, “Bundan sonra Kocaeli’de inşaat sektörüne nasıl katkıda bulunabiliriz diye çalışıyoruz. Bu konuda kentsel dönüşümün katkı sağlayacağını düşünerek çalışmalarda bulunduk. 2019’ da güzel işlerde bulunacağımızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Bulut’un ardından ‘Kentsel Dönüşüm’ adlı sunusunu yapmak üzere KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çuhadar sözü aldı. Kentsel dönüşüm, son yıllarda oldukça fazla duyduğumuz bir kavram diyen Çuhadar, “Mayıs 2012’de kabul edilen “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile başlayan kentsel dönüşüm süreci, günümüzde de tüm hızıyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

ŞUNLAR AMAÇLANIYOR Devamında ise şunları ekledi; Kentsel dönüşümle, kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetler sonucu oluşacak zararların en aza indirilmesi amaçlanıyor.

BU YERLERLER RİSK ALTINDA İzmit’te riskli bölgelerin olduğunu vurgulayan Çuhadar şu şekilde konuştu; Daha önceleri riskli alan ilan edilen İzmit Cedit Mahallesi’nin bir kısmının yanına, Veli Ahmet ve Hızır Reis mahalleleri de eklenmiştir. Ancak bunların yetersiz olduğu kanaatindeyiz. Bu mahallere ilave, çarpık yapılaşmaları ve düzensiz kentleşme yapılmış Gültepe, Yenidoğan ve Cedit Mahallesi’nin kalan kısmı da riskli alan olarak ilan edilmeli ve yeniden planlanmalıdır. Bunların yanı sıra plansız yapılaşmış olan Tavşantepe Mahallesi de riskli alan ilan edilmeli ve bütün bu mahalleler yeniden planlanmalıdır.

KOTO’YA DA GÖREV DÜŞÜYOR Böyle bir durumda KOTO’ ya da görev düştüğünü belirten Çuhadar, “Riskli alan ilan edilmiş alanların projelendirilmesi; Kocaeli Ticaret Odası’na kayıtlı merkezi Kocaeli’nde olan, mimar ve mühendis arkadaşlarımız tarafından yapılmalı. Riskli alan ilan edilmiş alanların müteahhitliği; Kocaeli Ticaret Odası’na kayıtlı merkezi Kocaeli’nde olan müteahhit arkadaşlarımız tarafından yapılmalı Şehir plancı, mühendis ve mimar arkadaşlarımız bu çalışmaları yapacak kalite ve bilgi düzeylerine sahip olmasının yanında, müteahhitlerimiz de bu yapıları yıkıp yeniden yapacak kalite yeterliliğe sahiptir.

“KADERİNİ DE KEDERİNİ DE DEĞİŞTİREBİLİRİZ” Bu noktada gerek merkezi hükümet, gerek mahalli belediyeler ile işbirliği içerisinde kentimizin yapı kalitesini arttırmamızın mümkün olduğunu bir kez daha ifade ediyor, el birliğiyle 17 Ağustos’ların ‘kaderi’ni de ‘kederi’ni de değiştirebileceğimizi bir kez daha vurguluyoruz” sözleri ile konuşmasına son verdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

79 − = 74