DEĞİRMENDERE GERÇEĞİ! İLÇE OLMALI MI? YOKSA…

 

 

 

 

 

 

Değirmendere’nin ilçe olması tartışması gündem de. Bu tarz sosyal medyada paylaşımlar görüyorum.

 

Bu ütopik bir tartışma, o tren kaçtı ama Değirmendereliler halinden pek memnun değil. Bizde bunun nedenlerini sorgulayalım.

 

İdeolojik yönden bunu söyleyenler var. Bunun yanında Değirmendere’ye ilgi gösterilmediğini düşünenlerde var.

 

Öncelikle ben Gölcük Belediye Başkanı olsam, sosyal bir merkez olan, bugün mekanlarıyla, sahiliyle Kocaeli’nin en güzel yeri durumundaki Değirmendere’ye daha fazla yatırım yapardım.

 

Sonuçta oy alamıyorsan, insanları etkileyerek, hizmet üreterek etkileyebilir, oy alabilirsin.

 

Hasan Özer’in seçim aldığını unutmamak lazım. Tepki, mepki insanlar oy verebildiler.

 

Neyse konumuz siyaset değil, Değirmendere’de neler olmalı!

 

Değirmendere’de battı çıktı projesi şuan devam ediyor. Yeni devlet hastanesi Değirmendere’de olacak. Bugün ihalesi yapıldı, çok güzel bir Kapalı Pazar yeri ve otopark yapılacak. Sahil ise geçtiğimiz yıllarda restore edildi. Yalı Evleri Değirmendere için çok güzel bir proje oldu.

 

Yani hiçbir şey yapılmıyor lafı gerçekçi değil. Daha yeni uluslararası kırkyama festivali yapıldı ama Değirmenderelilerin istediği sadece bunlar değil.

 

Bugün Değirmendere sahilinde boş dükkan yok. Hepsi mekan oldu. Lüks mekanlar da son dönem de çokça açıldı. Bu ilginin sürdürdüğünü

 

Atatürkçü Düşünce Derneği lokali ile birlikte 5 adet bar var. Bir tane alkollü balık restoranı var. Bunların hepsi de yıllardır çalışıyor.

 

Bunların dışında bir çok restoranı da mevcut. Değirmendere öyle yerinde sayan bir yer değil. Gelişiyor.

 

Değirmendere insanında para da var.

 

Yani lafın sonu Değirmendere, Gölcük’ün akçiğerleri. Sosyal merkezi. Eksiklikleri de yok değil tabi ki.

 

İki, üç proje Değirmendere’ye mutlaka yapılmalıydı.

 

 

 

 

1.si Marina… Kuru çeşme tarafı hareketlenirdi. Her halde kısa sürede yapılacak diye duydum.  2.si de askeriyenin olduğu bölge. Bom boş duruyor öyle. Yollarla ilgili de bir çalışma yapılıp, trafiğin rahatlatılması gerekiyor.

 

Bunların yanında da çöp konteynerleri çok eski. Bütün kapaklar açık bunların değiştirilmesi gerekiyor.

 

Önemli bir başka konu daha var. O da Değirmendere’yi Değirmendere yapan, tüm Kocaeli’ni bu beldeye akmasını sağlayan fındık festivalinin yapılmaması.

 

Ben yapılmaması için gerçekten bir neden bulamıyorum. Neden yapmıyorlar bunu bilmiyorum.

 

Fındık yok lafı gerçekçi değil. Orada zaten fındık işin bahanesi. Ünlü bir sanatçının tüm Kocaelilerle Değirmendere’de buluşması, esnafın hareketlenmesi,insanların mükemmel bir gün yaşaması işin gerçeği.

 

Bugün  ilçe de her festival, şenlik yapılırken, fındık festivalinin bitirilmesi elbette Değirmenderelileri mutlu etmiyor ve bu durum mevcut belediyeye kocaman bir eksinin yazılmasına neden oluyor, yapılan hizmetlleri de gölge de bırakıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi İzmit fuarda ve SEKA Park’ta 50 tane konser, etkinlik yapıyor.

 

İbrahim Karaosmanoğlu bizimde başkanımız.

 

Neden bir konser organizasyonunu da Değirmendere’de yapmaz. Bunu bugün kimse sorgulamıyor. Neden her şey İzmit’te yapılıyor? Cuma gün Serdar Ortaç konseri var. Bu konser mesela Değirmendere’de yapılamazmıydı?

 

Bugün belki Değirmendere’nin bir ilçe olması ütopik, bir o kadar da imkansız ama daha iyi günlere uzanması, Kocaeli’nin en iyi sahil kasabasının yine ülke gündemine oturması mümkün.

 

Bu noktada da herkese görevler düşüyor. Sadece Gölcük Belediyesi değil, Büyükşehir Belediyesi’nin de bu gerçeği görmesi lazım.

 

Şapkayı önümüze koyup düşünmenin ötesinde bir şeyler yapmak gerekiyor. Bunu yapacak olanlarda belli.  

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)